Manisa'da Bugün

TESK'ten zam yapmayın çağrısı

EKONOMİ

Bendevi Palandöken hükümete, zam yapılacağı öne sürülen elektrik ve doğalgaza 'dokunma' çağrısı yaptı.

 Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, hükümete, zam yapılacağı öne sürülen elektrik ve doğalgaza 'dokunma' çağrısı yaptı. Palandöken, "Ekonomi daralırken, vergi gelirlerini artırmak için oranları artırmak yerine düşürmek gerekir. Bu aynı zamanda ekonominin büyümesine de katkı sağlayacaktır." dedi.



Palandöken, konuyla ilgili açıklamasında, yaklaşık 40 milyona yakın elektrik abonesi bulunduğunu belirterek, yapılan denetimlerde 545 bin 94 kaçak kullanıcının 2 milyar liralık kullanım bedelinin de faturalarını düzenli ödeyenlere yüklendiğini vurguladı. TESK Başkanı, "Bu adaletsizliğe son verilmeli ve elektrik dağıtım şirketleri kaçak elektrik kullananlarla mücadelelerini artırmalıdırlar. Çünkü dağıtım şirketleri kayıp-kaçağı azaltarak fiyatlarda yaklaşık yüzde 15 oranında indirim yapabilirler." diye konuştu.



Doğalgaz abone sayısının 70 ilde 10 milyonu geçtiğini aktaran Palandöken, "Doğalgaza zam, kış aylarında ısınma giderlerini artıracak ve yüzde 60'ı doğalgazdan üretilen elektriğin fiyatının da yükselmesine neden olacaktır. Zincirleme etkisi ile üretim girdisi olarak kullanılan elektrik ve doğalgaz üretim maliyetlerini artırarak, her mala zam gelecek ve muhtemelen enflasyonun yükselmesine de neden olacaktır." ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.