Manisa'da Bugün

TTK KAYIT DIŞINI ÇÖZECEK

EKONOMİ

Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun Türkiye için bir devrim olduğunu ifade eden TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir, bu kanunun kayıt dışı ve firmaların kurumsallaşmamasını çözeceğini söyledi.

 Manisa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir ve Yeminli Mali Müşavir Sakıp Şeker konuşmacı olarak katılımlarıyla “Yeni Türk Ticaret Kanunu ve bağımsız denetim çerçevesinde mesleki sorunlar, mesleki uygulamalar ile inşaat muhasebesi ve KDV tevkifatı” konulu seminer düzenledi.

 

Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun Türkiye için bir devrim olduğunu ifade eden TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir, bu kanunun Türkiye’deki en büyük 2 sıkıntıya çözüm olabileceğini dile getirdi. Türkiye’nin en büyük sıkıntılarından birinin kayıt dışı olduğunu, diğerinin ise firmaların kurumsallaşamaması olduğunu aktaran Akdemir, “Türkiye’de firma ömürleri çok kısa. Avrupa ülkelerinde dededen toruna geçen firma sayısı binleri geçerken, bizde 3’leri 5’leri geçmiyor.” dedi.

DEVLETİN VERGİ TOPLAMASI KOLAYLAŞACAK

Yeni Türk Ticaret Kanunu’nda ticaret erbabına yönelik bir şeyler anlatılmaya çalışıldığını vurgulayan Akdemir, “TTK, ‘Artık kafanıza göre işlerinizi yürütemezsiniz, ben yeni kurallar koyuyorum, herkes bu kurallara uyacak. Kurallara uyuldukça yeni pazarlar bulur, büyürsünüz.’ diyor. Bu son derece önemli bir gelişmedir.” ifadelerini kullandı.

Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun getirdiği en önemli yeniliğin denetimler olduğuna değinene Genel Sekreter Akdemir, “Bütün firmalara denetim geliyor. Bu denetimleri de bizim meslek mensuplarımız, yani mali müşavirler yapacak. Başlangıçta denetlenecek firma sayısı sınırlı da olsa gelecek yıllarda bu denetim 700 bin şirketi kapsayacak. İşte biz de buna hazırlık yapıyoruz. Manisa Odamız da en fazla eğitim yapan odalarımızdan birisi. Bu eğitimlerin sonucunda devletin vergi toplaması kolaylaşacak, hem kayıt dışının önüne geçilecek hem de işadamına ciddi katkılar sağlanacak.” diye konuştu.

Manisa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Oda Başkanı Sadık İrier de bu seminerin tüm meslektaşlarına ve bu alanda iş yapanlara çok büyük faydalar sağlayacağını söyledi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.