Manisa'da Bugün

TURGUTLU’DA ZİNCİRLİ EYLEM

EKONOMİ

Manisa’nın Turgutlu İlçesine bağlı Çepnidere köyü yakınlarında büyük tavuk kümesi inşaatını yapan firma ve taşeron işçiler ücretlerini alamadıkları iddiasıyla kendilerini tavuk kümesinin girişine zincirledi.

 Öğle saatlerinde kendilerini tavuk kümeslerinin ana girişine zincirleyen taşeron işçileri, ücretlerini 1 yıldan fazla süredir alamadıklarını iddia etti. Tavuk çiftliklerinin yapımında yaz kış demeden çalıştıklarını ifade eden işçiler ücretlerini alamadıklarından dolayı mağdur olduklarını evlerine, çocuklara bakamaz duruma geldiklerini dile getirdi. Zincirli eylemde yaklaşık 4 milyon TL alacağı olduğunu ifade eden ve bunların 250 bin TL’sinin taşeron işçilerin alacağı olduğunun altını çizen inşaatın yapımını üstlenen yüklenici firma yetkilisi Cevat Işık, “Ben burada 30 tane büyük tavuk kümesini yapan inşaatını firmasının sahibiyim. Bu inşaatı yaptıran şahısların bize 4 milyon TL borcu var. Biz bu şahısların sözlerine inanarak dönen çeklerimizin ve evraklarımızın arkasını aradık, ancak o şahıslar bizlere söz verdiler bugün ödeyeceğiz, yarın ödeyeceğiz diye geçiştirdiler" dedi. 
Yasal süreci sözlerine güvendikleri için başlatmadıklarını anlatan Işık, şunları söyledi: "Biz alacakları alamadığımız için firma olarak ve taşeron arkadaşlar olarak mağduriyetimiz büyük. Buradan devletimize sesleniyoruz, bu çek ve senet konularında hapis cezalarını kaldırarak bu tarz insanların iş yapmalarına ve bizim gibi iyi niyetli insanların mağdur olmasına yol açtı. Biz paramızı alana kadar bu zincirli eyleme devam edeceğiz. Ben kendi alacağımı 1 yıl sonra öde ama işçilerimin yaklaşık 250 bin TL alacağını öde, onların mağduriyetini gider ilk önce diye şahıslarla irtibata geçiyorum. Ancak ben kimseye para ödemem diye bizleri daha da mağdur ediyorlar. Bu konuyla ilgili yetkililere sesleniyorum. Bu kadar insanın mağduriyetinin çözülmesi konusunda bize yardımcı olun” 
Zincirli eylemde artık dayanacakları güçleri kalmadıklarını ifade eden İrfan Elipek de, şunları söyledi: "Biz burada 1.5 yıl yağmur demeden, kar demeden çamur demeden çalıştık. Bu şahıslar bizlere her geldiklerinde söz verdi paranız bizde siz işi bitirin diye. Biz hakkımızı istiyoruz, alnımızın terini istiyoruz. Burada hepimiz mağduruz. Evimizde huzur kalmadı. Buraya milli servet niteliğinde yatırım yapıyorsan, işçilerinde alın terlerinin parasını ödeyeceksin.” 
Eylemde diğer işçiler Yusuf Arslan, Mahmut Sarıkaya, Ramazan Gündüz, Abdullah Coşkun da, “Biz bu eylemi paramızı alana kadar devam ettireceğiz. Bizlerin mağduriyeti çok büyük, evlerimizde huzur kalmadı. Gırtlağımıza kadar borç içerisine battık. Biz, devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Bizlerin mağduriyetini giderin, biz emek sarf ettik” dediler.
Alacaklarının ödenmemesi sonucu mağduriyetlerini dile getiren taşeron işçiler gözyaşlarına hakim olamadı. Eylem sırasında Turgutlu İlçe Jandarma ekipleri ve 112 acil servis ekipleri bölgede olası bir taşkınlık ve sıcak havadan etkilenme konusunda tedbir aldılar.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.