Manisa'da Bugün

TUTSO’DAN VALİ SAVAŞ’A ZİYARET

EKONOMİ

Geçtiğimiz ay yapılan genel kurulda seçilen Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) Başkanı Faruk Aydın, Meclis Başkanı Yavuz Semizler ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ı ziyaret etti.

 TUTSO Başkanı Aydın konuşmasında, çok güzel ve hareketli bir seçim geçirdiklerini belirterek Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasında kazanan kaybeden olmadığını, kazananın Turgutlu olduğunu söyledi. TUTSO çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Aydın, “Turgutlu’muzun papaz eriği var. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bunun işaret belgesini almak için müracaat ettik. Papaz eriği Aydın, Menemen’de yetişiyor ama Turgutlu’da yetişen onlara nazaran çok farklı oluyor. Onlar bizim ismimizi kullanıyorlar. Üreticimize sahip çıkmak istiyoruz. Ayrıca Turgutlu’da Japon eriği dediğimiz bir erik var, onu üretiyoruz. Daha önceleri pamuk ve üzüm yetiştiriyorduk. Pamuk girdileri çok fazla olduğundan artık pamuk yetiştirilmiyor. Çeşitlilikte havza bazında bir ekip olsa ve bazı üretimler sınırlandırılsa daha iyi olacak. Mesela domatesin fiyatı bu sene iyi oldu mu herkes domates ekiyor, fiyatlar düşüyor, üretici bundan zarar ediyor” dedi.
Vali Savaş da ziyaretten memnun olduğunu belirterek, “Ürün planlanması yapılabilmesi için gerekli olan altyapının düzenlenmesi lazım. Nerede, neyin üretilmesi gerektiğiyle ilgili, öyle bir planlama yapılması lazım ki üretici mağdur olmasın. Ayrıca uluslararası piyasadaki Pazar payını da görmek lazım. Bakanlığımız o konuda çok ciddi çalışma yapıyor” diye konuştu.
Başkan Aydın, Vali Savaş’a Turgutlu’da yetişen Japon eriğinden sundu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.