Manisa'da Bugün

Üzümlü ekmek ya olacak ya olacak

EKONOMİ

Manisa üzümünün tanıtımını yapmak ve tüketimini artırmak için üzümlü ekmek projesi geliştiren AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş şimdi de üzümlü ekmek üretiminin yaygınlaştırılması için mesai yapıyor.

 AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa’da üzümlü ekmek üretimini yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Başak Unlu Mamullerini ziyaret etti. Başak Unlu Mamulleri Müdürü Nizamettin Uluşahin’den üretimi yapılan ekmekler hakkında bilgiler alan Yurttaş, Başak Unlu Mamullerinin kaliteli ve farklı damak tatlarında ekmekler ürettiğini söyledi. Gerçekleşen ziyarette amaçlarının Manisalı vatandaşların üzümlü ekmekleri kolayca temin etmelerini sağlamak için üretim olanaklarını arttırmak olduğunu kaydeden Yurttaş, “Manisa’da merkez ilçe de dâhil olmak üzere 3 ilçemizde üzümlü ekmek üretimi yapılıyor. Bu bizim için sevindirici bir durum. Biz şunu arzu ediyoruz bütün Manisa’nın ilçelerinde en az birer fırının üzümlü ekmeği üretsin. Vatandaşlarımızda buralardan üretilen üzümlü ekmeği temin edebilsin. Bu niyetle bugünde Başak Unlu Mamullerini ziyaret ediyoruz. Ben ürettikleri ekmekleri inceleme fırsatı buldum. Gerçekten de ağız tadına uygun ekmekler üretiyorlar. Ustalar başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Amacımız tüm Manisa’da ve tüm Türkiye’de üzümlü ekmeğin üretimini sağlamak. Üretimi güzel bir şekilde tüketebilmek amacıyla neler yapılabileceğini düşündüğümüzde ekmeğin içine konulabileceğini düşündük. Sağolsun fırıncılarımız da buna katkı verdiler. Kişi başı 250 gr. olan üzüm tüketimini daha yüksek seviyelere çıkartmak amacıyla ekmeğin içine, keklerin içine ve bunun yanında okullarda da okul sütü projesi gibi okullarda üzüm projesi hayata geçirilmesi gereken projeler olarak görüyoruz” dedi.

“Ekmek israfı konusunda Manisalılar duyarlı”

Türkiye’de ekmek israfının önlenmesi yönünde bir çalışma başlattıklarını ve Manisa’da ekmek israfının olmadığına kanaat getiren Yurttaş, “Başbakanımızın da katıldığı bir programda Türkiye’deki ekmek israfının önlenmesi yönünde bir çalışma başlatıldı. Türkiye Fırıncılar Odası buna destek veriyor. Türkiye’de büyük oranda ekmek israfı olduğu söyleniyor. Biz Manisalıların ekmek israfı etmediğini düşünüyoruz. Bu konuda Manisalıların daha duyarlı olduklarını biliyoruz. Çünkü Manisamız bir tarım kenti. Bu vesile ile ekmek israfının önlenmesi konusunda hem çocuklarımız bilinçlendirmeliyiz hem de aileler olarak buna katkıda bulunmalıyız. Bazı fırınlarımız da askıda ekmek uygulaması var bu da ihtiyaç sahiplerine ekmek verilmesiyle ilgili bir uygulama. Burada üzümlü ekmeği ikram ettiğimiz misafirlerimiz ve müşteriler hepsi çok beğendiklerini ifade ettiler. Arzu ederiz ki en kısa zamanda üzümlü ekmek bütün Manisa’da ve Türkiye’de yaygın hale gelir” şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.