Manisa'da Bugün

VALİ BEKTAŞ MÜJDEYİ VERDİ MANİSA OSB'YE 20 BİN DEKAR ALAN İLAVE EDİLECEK

EKONOMİ

ULUSLARARASI 475. Manisa Mesir Macunu Festivaline katılmak üzere kente gelen yabancı konuklara, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) düzenlenen toplantıda kentin sanayi ve tarımı hakkında bilgiler verildi.

Uluslararası 475. Manisa Mesir Macunu Festivali'ne katılmak üzere kente Kazakistan, Arnavutluk, Endonezya, Makedonya Hırvatistain büyükelçileri; Kazakistan, Kırgızistan Başkonsolosları; Kazakistan Oral, Kırgizistan Os, Almanya İngolstadt, Bosna Hersek Prijedor, Çin Yiwu, Moğolistan ve Tunus Monastır Belediye başkanları kente geldi. Yabancı heyet, kentin ticari ve tarımsal yaşamının tanıtılması için Manisa TSO Bülent Koşmaz Hizmet Binası'nda düzenlenen toplantıda ağırlandı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, MTSO Başkanı Adnan Erbil ile diğer oda başkanları ile iş adamları toplantıda yer aldı. Yabancı delegasyona; kentin tarihi, ekonomisi ve sosyal hayatı hakkında bilgi verildi.


TARIMSAL ÜRETİM 12 AYA YAYILACAK


Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa TSO Başkanı Adnan Erbil, "Manisa'da toplam 4 milyon 959 bin 218 dekar tarım arazisi mevcut. Bu tarım arazisinin yüzde 38 kadarı sulanabilmektedir. Dünya'da üretilen sultaniye çekirdeksiz kuru üzümün yüzde 88'i Manisa'da üretilmekte. Pamuk, mısır, sofralık zeytin, erik, kiraz, şeftali, domates, biber Manisa'nın başlıca tarımsal üretimlerini oluşturuyor. Manisa ovası öyle bereketli bir ovadır ki biz de çay ve fındık hariç her şey her ürün yetişir. Manisa'mızın tarımsal ihracatı ise 347 milyon 516 bin dolar olarak gerçekleşmiştir. Kurulması düşünülen tarım ihtisas organize sanayi bölgeleri ile tarımsal üretimimiz 12 aya yayılacak, daha da katma değerli hale gelecek ve tarım ürünleri ihracatımız işlenmiş ürünlere doğru kayacaktır" diye konuştu.


SANAYİ SEKTÖRÜ TANITILDI


Manisa'nın Avrupa'nın tek noktada en fazla beyaz eşya ve televizyon üretilen şehir olduğunu vurgulayan Erbil, "Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulan ve bu günlere getirilen Manisa Organize Sanayi bölgesi ile daha önce Financial Times tarafından Avrupa'nın yatırıma en uygun 10 yerinden biri seçilmiştir. Manisa Organize Sanayi Bölgemiz 5 kısımdan oluşmaktadır. Bünyesinde 183 faal olmak üzere 219 fabrika vardır. Burada yaklaşık 45 bin kişi istihdam edilmektedir. Limana ulaşımı sağlayan kendi demiryolu lojistik şirketi ve demiryolu hattı, sıcak buhar tedariki, enerji santrali, eksiksiz altyapısı ve arıtma tesisleri ile Manisa OSB artık bir marka olmuştur. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın 9 bin üyesi var. 66 kişilik meclisimiz ve meclisimizin içerisinden oluşan 11 kişilik yönetim kurulumuz ile birlikte çalışıyoruz" dedi. 


KENTİN SOSYAL VE YAŞAM ALANLARINI GENİŞLEDİ


Manisa'nın sanayisiyle ülkenin merkez şehirlerinden biri olduğuna vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün de, "Manisa beyaz eşya ve elektronik sektöründe de Avrupa'nın en önemli şehirlerinden birisidir. Ayrıca bu sektörlerin yan sanayi kolları da Manisa'da gelişmiştir. Otomotiv üretiminin yan sektörü de şehrimizde gelişmiştir. Manisa Merkez, Akhisar, Turgutlu ve Salihli'yle birlikte toplamda 4 faal OSB'miz bulunuyor. Bu gelişmişlik göç alan Manisa da nüfusun artmasına neden oluyor. Bu da konut ve sosyal alan ihtiyacını ortaya çıkarıyor. Biz de göreve başladığımız 2009 yılından bu yana bu konulara ağırlık verdik. Kentin sosyal ve yaşam alanlarını genişlettik. Çalışma hayatıyla gözde olan Manisa'mızda, eksik olan sosyal alan konusuna ağırlık verdik" dedi.


YATIRIM YAPILACAK 6 YERDEN BİRİ


Tanıtım toplantısında son olarak konuşan Vali Erdoğan Bektaş da etkinliklerin amacının Manisa'yı tanıtmak olduğunu söyledi. Manisa'nın önemli bir tarım ile sanayi üssü oyduğunu söyleyen Vali Bektaş, "Sanayide önemli bir yere sahibiz. Bu aşamadan sonra büyükşehir olmanın verdiği avantajla da şehri yeniden inşa ediyoruz. Ve bölgesel alt yapı yatırımlarını hızla artırıyoruz. İstanbul- İzmit körfezi ve İzmir'i bağlayacak bir köprü inşa ediliyor. Diğer yandan Akhisar Havaalanı'mızı sivil uçuşlara açmayı planlıyoruz. Ankara-İzmir karayolu projemiz ihaleye girecek. Bütün bunlarda dikkate alındığında dünya ekonomik formu yatırım yapılabilir 6 yerden biri olarak Manisa'yı gösterdi. Biz de bu potansiyele uygun projeler geliştiriyoruz. OSB'ye 20 bin dekarlık alan daha ilave edeceğiz. Önümüzdeki dönemde organik tarım fuarına da sahip olacağımızı düşünüyorum. İsterseniz sözü çok uzatmayayım yoksa akşama kadar Manisa'yı sizlere anlatabilirim" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.