Manisa'da Bugün

YUNUSEMRE BELEDİYESİ SÜT TOPLAMA MERKEZİ KURDU

EKONOMİ

Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı Bölgesi’nde Süt Toplama Merkezi oluşturdu. Süt toplama merkezleri sayesinde üreticiler sütlerini işletmelere uygun fiyata ve sağlıklı bir şekilde satacak.


Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürlüğü satın aldığı süt toplama tankları ile Yuntdağı bölgesindeki Yağcılar, Çamlıca, Dazyurt ve Büyüksümbüller mahallelerinde süt toplama merkezi oluşturdu.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Yunusemre Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban ile birlikte ana merkez olarak belirlenilen Yağcılar Süt Toplama Merkezi’nde incelemede bulundu. 

Başkan Yardımcısı Şiyak, yaptığı açıklamada, Yuntdağı bölgesinde oluşturulan süt toplama merkezleri ile sağlıklı bir şekilde süt toplanacağını kaydetti.

Şiyak, Yuntdağ bölgesinde tarımsal ve kırsal anlamda yatırımlarda bulunmaya devam edeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

”Yunusemre Belediyesi olarak Sütte Soğuk Zincir projemizin bir parçası olan Süt Toplama Merkezleri oluşturduk. Süt toplama merkezlerine satın aldığımız Süt Toplama Tankları’nı koyduk. Bu süt toplama tanklarını Yeni Yağcılar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne teslim edeceğiz. Kooperatif bu işi organize edecek. Kooperatif çiftçilerimizden sütleri alacak.Üreticilerimizin elindeki sütleri daha sağlıklı bir şekilde toplayıp, hak ettiği fiyata işletmelere teslim etmelerini ve hakettiği değerden satmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Yuntdağı bölgesinde tarımsal ve kırsal anlamda yatırımlarda bulunmaya devam edeceğiz. Temizlik ve hijyen konusunda İlçe Tarım Müdürlüğü ile organize çalışıyoruz. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri üreticileri süt ile ilgili olarak bilgilendirecek.” 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.