Manisa'da Bugün

17 İlçede Dere Islahı

GÜNDEM

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü 17 ilçede dere ıslahı, temizlik ve korkuluk çalışmalarına başladı. 

MASKİ Genel Müdürlüğü, yağışlı havalarda meydana gelebilecek taşkınların tarım arazileri ve konutlara zarar vermemesi için dere ıslah çalışmalarına başladı. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı A. Ulvi Kaynak'ın da katıldığı etüd çalışmaları sonucunda, ilk etapta 10 mahallede temizlik, 13 mahallede ıslah, 12 mahallede ise korkuluk çalışması gerçekleştirilecek.

Taşkınlara neden olan derelerin ıslah edilmesi için gerekli önlemlerin alındığını belirten Ulvi Kaynak, özellikle yağışlı havalarda yol geçişlerinde yaşanan sorunlara son vermek amacıyla başlatılacak menfez çalışmaları için aciliyet sırasına göre ilk etapta toplamda 13 mahallenin tespit edildiğini vurguladı. Kaynak, "Dere temizlik çalışmalarımız havaların ısınmasıyla birlikte ayrıca önem kazanıyor. Bölgede yaşayan halkımızın koku ve sineklerden ötürü sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Korkuluk çalışmalarındaki önceliğimiz de elbette ki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği. Özellikle çocuklarımızın güvenliği açısından korkuluk ve panel çit uygulaması yaparak olası kazaların önüne geçmeyi planlıyoruz. Çalışmaların en kısa sürede başlaması için gereken planlamaları yapıyoruz" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.