Manisa'da Bugün

2'NCİ ZEYNEL BALKIZ DÖNEMİ

GÜNDEM

MANİSA Barosu'nun olağan seçimli genel kurul toplantısında 2 yıldır Baro başkanlığı görevini yürüten Av. Zeynel Balkız, tekrar seçilerek güven tazeledi.

 MANİSA Barosu'nun olağan seçimli genel kurul toplantısında 2 yıldır Baro başkanlığı görevini yürüten Av. Zeynel Balkız, tekrar seçilerek güven tazeledi. Sandık başına giden avukatlardan 393'ünün oyunu mevcut Baro Başkanı Zeynel Balkız alırken, rakibi İhsan Kurtaslanoğlu 295 oy çıktı, 12 oy da geçersiz sayıldı.

Manisa Barosu'nun 2014- 2016 dönemi olağan genel kurulu dün (pazar) Adliye Sarayı'nda yapıldı. Mevcut Başkan Zeynel Balkız ve Av. İhsan Kurtaslanoğlu'nun yarıştığı genel kurula, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ve ilçelerin cumhuriyet savcıları da katıldı. Başkan Balkız, savunmanın bağımsızlığının adil yargılamanın olmazsa olmazı olduğunu belirtip, "Hedefimiz savunma mesleği, hukukun üstünlüğü, fikir ve düşünce özgürlüklerinin genişletilmesi için birlikte hareket etme refleksimizin geliştirilmesidir" dedi. Daha sonra mesleğinde 40 ve 25 yılını dolduran avukatlara, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ve ilçe cumhuriyet savcıları tarafından plaket verildi.

BALKIZ GÜVEN TAZELEDİ

Mevcut Başkan Av. Zeynel Balkız ile baro yönetimine muhalif olarak oluşturulan İlkeli Demokratik Çağdaş Avukatlar (İDEM) Grubu'nun adayı Av. İhsan Kurtaslanoğlu yarıştı. Toplam 700 avukat oy kullandı. Sandık başına giden avukatlardan 393'ünün oyunu mevcut Baro Başkanı Zeynel Balkız alırken, rakibi İhsan Kurtaslanoğlu 295 oy aldı, 12 oy ise geçersiz sayıldı. Baro Yönetim Kurulu Üyeleri Zeynel Balkız, Ahmet Sofuoğlu, Ali Özçel, Cennet Korkmaz, Erkan Doğan, Menekşe Uztutan Yapıcıoğlu, Mustafa Karakaş, Özdemir Avcı, Özlem Karan İksir, Serhan Çelik ve Yargı Özdoğan'dan oluştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.