Manisa'da Bugün

476. MANİSA MESİR MACUNU FESTİVALİ START ALDI

GÜNDEM

MANİSA'da bu yıl 476'ıncısı düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, sergi açılışlarıyla başladı. Sönük başlayan festivalde protokol üyeleri; sanatçıların resim ve hat eserlerini inceledi. 

Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen sergilerinin açılışıyla start aldı. Sergi açılışına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık katıldı. Terör olayları nedeniyle eğlence kısımları iptal edilen festivalde sergi açılışları da sönük geçti. Açılışta konuşan Başkan Ergün, "476 yıldır Mesir Festivali olmazsa olmazımızdır. Son yıllarda uluslararası nitelik kazandı. Son günlerde terör olaylarından dolayı bu yıl açılışını yaptığımız festivali buruk kutluyoruz. En güzel şekilde Sultan Cami'nde şifalı mesir macunumuzu saçarız" dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik ise, 476 yıldan bu yana Manisa'da festivalin kutlanıyor olmasının köklü bir kültürün göstergesi olduğunu söyledi. 

"MESİR HER ŞEY DEMEK"

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da, Manisa için Mesir kavramının çok önemli olduğunu belirterek, "Mesir demek tarih, gelenek, tarih, kök, bereket, şifa demektir. Mesir her şey demektir. Manisa mesir kavramını yüzyıllardır yaşıyor. Bu yıl da yaşamaya yaşatmaya devam ediyoruz. Pazar günü güzel bir saçım töreni ile yeniden bu geleneği yaşatacağız" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelesini kesti. Ardından Kültür Merkezi içinde yer alan fuaye salonlarında sanatçıların yaptığı resim, hat, fotoğraf sergileri gezildi. 

Bugün başlayan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 24 Nisan Pazar günü Sultan Camii'nde mesir macunu saçımıyla sona erecek.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.