Manisa'da Bugün

AK PARTİ'DEN CHP'YE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

GÜNDEM

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul'u partisinde ziyaret etti. Yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi sonrası tüm muhalefet ortak hareket ederek demokrasiye yapılan bu saldırıyı kınamıştı.

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan da muhalefet partilerinin temsilcileriyle bir araya gelmeye başladı. 

AK Partili Gürcan ilk ziyareti CHP Manisa İl Başkanlığı'na gerçekleştirdi. Gürcan'ı CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı. 

Zülfikar Gürcan'a ziyaretinde partisinin Yunusemre İlçe Başkanı Zafer Ekinci ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Berk Mersinli de eşlik etti.

MUHALEFET DEMOKRASİDE BİRLEŞTİ

Ziyaretle ilgili basın mensuplarına açıklama yapan AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, “Ülkemiz 15 Temmuz'da çok ciddi bir badire atlattı. Halkın iradesine, demokrasiye, yaşam tarzımıza yönelik bir darbe girişimi vardı. Bu darbeye milletimiz refleks gösterdi ve şiddetli bir şekilde karşı çıktı. Darbe haberlerinden sonra milletimiz bir araya geldi. Manisa'da binlerce insan darbeye karşı çıktı. Hiçkimse orada CHP'li, AK Partili, MHP'li, Saadet Partili, HDP'li demeden demokrasisine sahip çıkmak için Manisa meydanlarını doldurdu. Bu meydanları dolduran CHP'li kardeşlerimize teşekkür etmek için buraya geldik.” dedi.

DEMOKRASİ NÖBETİNE DAVET

CHP'yi demokrasi nöbetine davet eden İl Başkanı Gürcan, “Bu ülke hepimizin. Biz bu ülkeyi kolay kurmadık. Demokrasiyi kolay inşa etmedik. Hepimiz demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıyız. Aynı refleksi CHP'de gösterdi ve vatanına, demokrasisine, halkına sahip çıktı. Darbelerden en çok mağdur olan partiler arasında CHP de var. Biz de böyle bir refleksi bekliyorduk. Birlik ve dayanışma içerisinde beraber olduk. Biz eylemlerimizi demokrasi şöleni altında Manolya Meydanı'nda devam ettiriyoruz. Burada Türk bayraklarının haricinde hiçbir bayrak açılmıyor. Hiçbir parti sloganı atılmıyor. Darbeye karşı olan herkes burada bir araya geliyor. Biz CHP'yi de demokrasiye sahip, darbeyeyse karşı çıkmak adına meydana bekliyoruz.” diye konuştu.

'PARLAMENTOYA YÖNELİK HER DARBEYE KARŞIYIZ'

CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, parti olarak bu güne kadar yapılan tüm darbelere karşı dik bir duruş gösterdiklerini ifade etti. CHP'li Tokul, “Askeri ya da sivil fark etmez, parlamentoya karşı yapılan her türlü kalkışmaya karşıyız. Alanlarda toplanmak demokratik bir haktır. CHP, toplumu ayrıştıracak bir durum içine asla girmeyecektir. Bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Keşke 16 Temmuz günü mecliste de olduğu gibi Manisa'da bulunan 4 siyasi parti bir araya gelseydik ve ortak bir basın açıklamasıyla bunu kınasaydık ve alana çıksaydık. Bu durum çok daha sağlıklı olurdu.” dedi.

ERLER İÇİN ORTAK KAMPANYA TALEBİ

CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan'a er ve erbaşların yargılanmaması için ortak bir kampanya oluşturmak istediklerini söyledi. Tokul, “Suçsuz askerlerin, erbaşların soruşturmadan muaf tutulmalarını sağlayalım. Tatbikata gidiyoruz diye götürülen askerler var. Silahını teslim eden askerlere yapılan hunharca saldırıları gördük. Demokrasiyi elbette savunacağız. Cumhuriyetin değerlerini her zaman savunacağız. Bu konudaki her türlü işbirliğine açığız.” diye konuştu.

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan da masum olan askerler ile asker kıyafeti giymiş teröristlerin ayırt edileceğini belirterek, “Er seviyesindeki bazı askerlerimizi tatbikata gidiyoruz diye kandırdılar. Bunu yargımız kesinlikle göz ardı edemez. Bu soruşturmalar kapsamında masum ile suçlular ayrıştırılacaktır. AK Parti Manisa İl Başkanlığı olarak insani olan her hareketin yanındayız. Gerektiği durumda böyle bir iş birliği yaparız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ziyaret son buldu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.