Manisa'da Bugün

AK PARTİ TÜM ÜSTÜNLÜĞÜ KAYBETTİ!

GÜNDEM

Manisa Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısı, Kültür Sitesi Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Katip ve komisyon üyeleri ile meclis başkan vekilinin seçildiği toplantıda AK Parti hezimete uğradı.

Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Belediye Meclis Toplantısı’na katip ve komisyon üyeliği ile meclis başkan vekili seçimleri damga vurdu.

Kültür Sitesi Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıyı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yönetti. Yoklama yapılması ve ek maddelerin okunması ardından Başkan Ergün bir konuşma yaparak, son olarak Şırnak ve Hakkari’de şehit olan güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. 

AK PARTİ’YE SOĞUK DUŞ

Başkan Ergün’ün konuşması ardından katip üyeliği seçimine geçildi. AK Parti grubu asil katip üyeliği için Ahmet Palabıyık ve Ahmet Esen, MHP grubu ise Bilgehan Noyan ve Serdar Adıgüzel isimlerini önerdi. CHP ise üyelik için isim önermedi.

Toplamda 88 oy kullanılan katip üyeliği seçimlerinde MHP grubundan Bilgehan Noyan ve Serdar Adıgüzel 45 oy alırken, AK Parti grubunun adayı Ahmet Palabıyık ve Ahmet Esen 43 oyda kaldı. 

Yedek katip üyeliğinde de MHP’den Oğuzhan Gezer ve İlteriş Yağcıoğlu 44, Muhittin Yıldız ve Ömer Tavşancı 43 oy aldı. Böylece asil ve yedek katip üyeleri MHP grubundan oluştu. 

Tamamı MHP grubundan oluşan katip üyeleri şöyle;

Asil üyeler: Bilgehan Noyan, Serdar Adıgüzel

Yedek üyeler: Oğuzhan Gezer, İlteriş Yağcıoğlu

MECLİS BAŞKANI GÜRCAN

Katip üyeliği seçimleri sonrası Meclis Başkan Vekilliği seçimlerine geçildi. AK Parti grubu Zülfikar Gürcan, MHP grubu ise Mehmet Güzgülü'yü önerdi. Toplamda 88 oy kullanılırken Zülfikar Gürcan 44, Mehmet Güzgülü ise 43 oy aldı. 1 oy ise boş olarak kullanıldı. Böylece birinci Meclis Grup Başkanvekili Zülfikar Gürcan oldu.

İkinci Meclis Grup Başkan Vekilliği için AK Parti Recep Çımat, MHP ise Cevdet Zurnacı dedi. Çımat ve Zurnacı'nın oyları eşit çıktığı için seçim yeniden tekrarlandı. 1 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Cevdet Zurnacı 46, Recep Çımat ise 41 oy aldı. 

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İkinci Meclis Başkan Vekili MHP’den Cevdet Zurnacı oldu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.