Manisa'da Bugün

AKHİSAR CHP, BELEDİYENİN KANUNA AYKIRI İHALE YAPTIĞINI İDDİA ETTİ

GÜNDEM

AKHİSAR CHP, BELEDİYENİN KANUNA AYKIRI İHALE YAPTIĞINI İDDİA ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akhisar İlçe Başkanı A. Vehbi Bakırlıoğlu, eski Kasap Hali'nin ihalesinde yasal sorun bulunduğunu söyledi.
CHP İlçe Başkanı A. Vehbi Bakırlıoğlu, Kayalıoğlu Belediye Başkanı Mehmet Gökfiliz, CHP yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve partililerin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. İlçe Başkanı Bakırlıoğlu, şunları söyledi: "Akhisarlıların Eski Kasaphane olarak bildikleri, yaklaşık 650 metrekare alana sahip bina, 25 Aralık 2012 tarihinde Belediye Encümen Salonunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. ve müteakip maddeleri gereği Açık Teklif Arttırma Usulü ile ihale edilmiştir. Yapılan İhale sonucunda da 3 bin 50 TL aylık kira ile kiralanmıştır. 650 metrekare büyüklüğünde, şehrin en merkezi yerinde olan, geçtiğimiz günlerde aslına uygun olarak restore edilmiş böylesine kıymetli bir mülkün 3 bin 50 TL gibi bedelle kiralanması, tüm Akhisarlılar gibi bizleri de bir hayli şaşırttı. Daha sonra ise, özel şartname ile yapılan ihaleye yalnızca bir firmanın katıldığını öğrendik. Kamuoyunda rahatsızlığa sebep olan bu ihaleyi araştırmaya başladık. Yaptığımız araştırma sonucunda Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre; yani, açık teklif arttırma usulüne göre yapılan bu ihalenin, yine aynı kanunun 17. maddesine aykırı olarak yapıldığını tespit ettik. Söz konusu 17. madde, ihalelerin hangi koşullarda ilan edilmesi gerektiğini açıklamaktadır. 17. maddeye göre, günlük gazete çıkan yerlerde ilki ihale tarihinden en az 10 gün, ikincisi ise 5 gün önce olmak kaydı ile ihalenin gazetede ilan edilmesi gerekmektedir. Aynı kanunun 20. maddesinde ise, '17. ve 18. maddelerde yazan hükümlere aykırı ihaleler hükümsüzdür, ilanların geçersizliği ihale yapıldıktan sonra anlaşılırsa ihale feshedilir' hükmü vardır. Akhisar gibi günlük gazetelerin çıktığı bir yerde pazarlık usulü haricindeki bütün ihalelerde günlük gazeteye en az iki gün ilan verilmesi gerekirken, bu yapılmamış; yani kanuna aykırı bir ihale yapılmıştır. Biz de durumu anlatan bir dilekçe ile Kaymakamlığa başvurarak ihalenin incelenmesini ve iptalini talep ettik. Kaymakamlık bizim dilekçemizi Belediye’ye sevk etti. Dün de ilçe başkanlığımıza belediyeden gelen bir yazı ile, dilekçemizdeki hususların incelendiği ve bunun sonucunda ihalenin iptal edildiği bizlere bildirildi."
CHP İlçe Başkanı Bakıroğlu, bundan sonra da kanunları ve vatandaşların haklarını gözetmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.