Manisa'da Bugün

AKHİSAR KURTULUŞ COŞKUSU

GÜNDEM

MANİSA'nın Akhisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92'inci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 MANİSA'nın Akhisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92'inci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar saat 09.30'da Milli Egemenlik Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Törene Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı İstihkam Albay Coşkun Bumin, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner katıldı. Törede, Akhisar Sağlık Meslek Lisesi'nden bir öğrenci bayıldı. Öğrenciye, 112 Acil servis ekibi tarafından olay yerinde ilk müdahale yapılıp, hastaneye kaldırdı. Öğrencinun durumunun iyi olduğu bildirildi.

İkinci kutlama programı ise Akhisar Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. AK Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, günün önemini belirten bir konuşma yaptı. Başkan Hızlı, " Pek çok tarihçi tarafından Birinci Dünya Savaşı'nın ardından sözde galipler, bu savaşın mağdurlarını paylaşma ve yağmalama hakkını kendilerinde gördüler. İmzalatılan anlaşmalar ile yağmayı, bir ulusu, bir ülkeyi, insanlığı yağmalamayı evrensel bir hukuk haline dönüştürdüler. Bu sayede hiçbir engelle karşılaşmadan bütün ülkeyi rahatça işgal edebileceklerdi. Ancak umdukları gibi olmadı. Trablusgarp'tan bu yana savaşan bu ülke direnmeye devam etti. Akhisarlılar'da bu direnişin ön saflarında yer aldı. İzmir'in kuzey cephesinde gösterdikleri kahramanlıklarla cephe gerisinde düzenli orduların kurulmasını sağladılar. 5 Eylül 1922'de Bakırlı Saçlı Efe ve 5. Süvari Kolordu Komutanı Fahrettin Altaylı ile 6 Eylül 1922'de kurtuluşumuz ilan edildi. Akhisarlılar yorgun ve yoksuldu. Bu yorgunluklarını ve yokluklarını ecdatlarından gelen onurla harmanlayıp bağımsızlığa ulaşmanın gururunu yaşıyorlardı. Bizler de bugün bu kahramanların torunları olarak onlara yakışır bir şekilde yarınlarımızı inşa ediyoruz. Yükümüz ağır ve yolumuz uzun olsa da kararlılığımızla aynı medeniyetin mirasçıları olarak görevimizin farkındayız. 92 yıl sonra bugün başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Daha sonra Akhisar Ticaret Borsası Okulu öğrencilerinden Beyza Yağçı, "Bu Vatan Kimin", Hümeysa Atakyılmaz, "Bayrak" isimli şiirleri okudu. Tören, Mehmet Keskinoğlu Ortaokulu Din ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mustafa Kuzucuk'un, kendi arşivinden, Akhisar'ın Kurtuluş Savaşındaki Yeri ve Önemi anmatan sunumuyla sona erdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.