Manisa'da Bugün

Akhisar'da Gaziler Günü Kutlandı

GÜNDEM

19 Eylül Gaziler Günü Akhisar'da, Milli Egemenlik Meydanında düzenlenen programla kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü Akhisar'da, Milli Egemenlik Meydanında düzenlenen programla kutlandı. Akhisar Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Akhisar Belediyesi, Cumhuriyet Başsavcılığı, Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gazileri, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Atatürk anıtına çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Binbaşı Abdulvahap Fırat
yaptı. Fırat, yaptığı konuşmada, " Bizlere bıraktığınız kutsal emanet, Türkiye Cumhuriyetini sizlerden aldığımız güç, inanç ve özveri ile Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda sonsuza kadar koruma ve yaşatma kararlılığında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükranla anar kahraman gazilerimize saygılar sunarım. " dedi.

Konuşmaların ardından Akhisar Fevzi Keskinoğlu İlköğretim Okulu
öğrencileri şiirler okudu. Akhisar Muharip Gaziler Derneği Başkanı Suat Taryan yaptığı konuşmasında, vatanı için canlarını seve seve feda etmeyi göze alan kahraman gazilerin gününü kutladı.

Programın sonundan Akhisar Kaymakamı Kamil Köten
, Garnizon Komutanı Hava Kontrol İhbar Albay Bülent Keleş, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Ağır Ceza Reisi Maksut Karakulak, resmi daire amirleri ve sivil toplum örgütleri yöneticileri, gazilerin günlerini kutladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.