Manisa'da Bugün

AKIL HASTANESİ’NİN YERİ DEĞİŞİYOR!

GÜNDEM

Türkiye’nin önde gelen hastanelerinden biri olan Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Yuntdağına taşınacak. Yuntdağı Yağcılar bölgesinde bulunan Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Kampüsünün yakınlarına kurulması planlanan hastane için Manisa Orman İşletme Müdürlüğü’nün bu bölgede arazi tahsis etmesi gerekiyor.

Arazi tahsisi konusunda İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Orman İşletme Müdürlüğü arasında görüşmeler sürüyor. Ayrıca bölgede 200 yataklı ruh sağlığı hastanesinin yanı sıra yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi de yapılacak.

EKİM’DE NETLEŞECEK

Projenin bakanlık onayına sunulduğunu söyleyen Manisa İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, “Yunusemre İlçesi Yuntdağı Yağcılar bölgesinde 40 hektarlık bir yerde hastaneyi inşa etmeyi planlıyoruz. Orman işletme müdürlüğü ile bu konuda çalışmalar yapıldı. Buraya 200 yataklı ruh sağlığı hastanesi ve yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi yapılamasını ön görülüyoruz. Mevcut hastane ise tarihi mekan olarak kullanımı ve ayakta tedaviler için kullanılacak. Proje bakanlığa sunuldu, onaylanması bekleniyor. Ekim ayı başlarında konu netleşecektir” dedi. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Ege Bölgesi ve Batı Akdeniz Bölgesinde Manisa, Balıkesir, İzmir, Aydın, Kütahya, Uşak, Afyon, Denizli, Muğla, İsparta, Burdur ve Antalya olmak üzere toplam 12 il’e hizmet veriyor.


Kaynak:Manisamanşetgazetesi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.