Manisa'da Bugün

‘Askerler insanları niye öldürüyor?’

GÜNDEM

Manisa’da demokrasi nöbetine gelen çocuklar, 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimi kendi pencerelerinden anlattı. 8 yaşındaki Hamza Ol, FETÖ/PDY mensubu askeri Boğaziçi Köprüsü’nde gördüğünde, “Anne, askerler insan mı öldürüyor?” diye sorduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi sonrası Türkiye’de yaşananlardan en çok etkilenenler de çocuklar oldu.
Manisa’da aileleriyle birlikte demokrasi nöbetine gelen çocuklar, darbe girişimini kendi pencerelerinden anlattı.

8 YAŞINDAKİ HAMZA, 'ASKERLER NİYE İNSANLARI ÖLDÜRÜYOR?'

Manisa’da yaşayan 8 yaşındaki Hamza Oğul, televizyonlarda halka ateş açan askerleri gördüğünde çok korktuğunu söyledi. Minik Hamza Ol, “Televizyonda askerleri görünce çok korktum. Askerler insanları neden öldürüyor diye düşündüm. Bir daha böyle bir şey yapmasınlar." dedi. 

8 yaşındaki Hamza Ol yaşadıklarını anlattıktan sonra ‘Vatan’ isimli şiiri okudu. 

‘BEN DAHA ÇOCUĞUM'

Demokrasi nöbetine katılan 7 yaşındaki Esra Güzer ise , "Çok korktum. Ülkemde böyle bir şey olmasını istemiyorum. Ben daha çocuğum.” diye konuştu.

‘VATANIMIZI BÖLMEYE VE ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR'

10 yaşındaki Emine Güzer de, “Askerleri televizyonda gördüğümde çok üzüldüm. Bizim vatanımızı bölmeye ve ele geçirmeye çalışıyorlar. Bizim vatanımız bölünmez. Vatanımızı desteklemek için buraya geldik.” dedi.

‘ANNECİM, ONLAR ASKER KILIĞINA GİRMİŞ!’


8 yaşındaki Hamza Oğul’un annesi Derya Oğul ise, darbe girişimini televizyondan izlemeleri ardından çocuğu için endişelendiğini ve durumu anlatmaya çalıştığını ifade etti. Hamza Oğul’un askerleri çok sevdiğini belirten anne Derya Oğul, “Hamza askerleri çok seviyor. Amcası da asker, o yüzden askerlere çok düşkün. Bu olayları izlediğinde bana ‘Anne, askerler insanları mı öldürüyor’ diye sordu. Ben de ‘Annecim, onlar asker kılığına girmiş’ dedim. Durumu başka türlü açıklayamadım. Vatanımızı bölmek istiyorlar, onlar gerçek asker değil dedim.” ifadelerini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.