Manisa'da Bugün

Avukatlardan "Dik Duracağız" Mesajı

GÜNDEM

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, yargıya güvenin en düşük seviyeye indiğini öne sürerek, "Yargı gücü, iktidarı elinde bulunduranların amaçlarına erişmek için araç olarak kullanılmamalıdır. Biz dik durmaya doğruları savunmaya devam edeceğiz" dedi. 

Manisa Barosu tarafından Adliye Sarayı bahçesinde Avukatlar Günü kutlama töreni düzenlendi. Törene Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, siyasi partilerin temsilcileri ve avukatlar katıldı. Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan törende Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Ali Arslan, konuşmasında yargı bağımsızlığına dikkat çekip, avukatların önemine vurgu yaptı. Vesayeti kabul etmeyeceklerini ve dik duracakları mesajını veren Arslan, "Baroların vazgeçemeyecekleri temel hedefi bağımsızlıktır. Barolar hiçbir kuvvetin vesayetini kabul edemez. Avukatlar bağımsızlık savaşını yaşamlarının en anlamlı parçası olarak algılamaktadırlar. Biz dik durmaya ve doğruları savunmaya devam edeceğiz. Demokrasinin gelişimi ve tam yerleşmesi bizim sorunumuz, Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkmak bizim sorunumuz, ezilenin yanında, güçsüzün yanında, hak arayanın yanında, adalet arayanın yanında olmak bizim görevimizdir" dedi. 
Araştırmalarda vatandaşların yargıya güveninin kalmadığının ortaya çıktığını dile getiren Arslan, iktidarın amaçlarına erişmek için yargıyı kullanmaması gerektiğini söyledi. Arslan "Bir ülkede yargıya güven yoksa o ülkede kargaşa olur, terör olur, insanlar haklarını başka yollardan aramaya başlar. Son yapılan anketler yargıya olan güvenin azaldığını son 30 yılın en düşük seviyesinde olduğunu göstermektedir. Yargıya olan güven bir an önce arttırılmalı bunun için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Yargı gücü iktidarı elinde bulunduranların amaçlarına erişmek için araç olarak kullanılmamalıdır. Kullanılmasına izin verilmemelidir" diye konuştu.

İŞ TAKİPÇİLERİNE DAVA


Konuşmasında avukatlık mesleğinin sorunlarına da değinen Arslan, vatandaşlara iş takipçilerine güvenmemeleri için çağrı yaptı. Arslan, "Avukatın yerine geçerek iş takibi yapan kişi ve kurumlar için yeterli yaptırımlar uygulanmadığından caydırıcı olmamaktadır. Manisa Barosu olarak Savcılıklara yaptığımız ihbarlar sonucunda birçok iş takipçisine dava açılmıştır" dedi. Ayrıca mesleğe yeni başlayan avukatların durumunun facia olduğunu savunan Arslan, avukatların aldığı ücretin yüzde 80'inin vergi ve giderlere gittiğini belirterek, KDV ve gelir vergisi oranlarının düşürülmesini istedi. Baro Başkanı Ali Arslan'ın konuşmasının ardından avukatlar kokteylde bir araya geldi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.