Manisa'da Bugün

BAHATTİN AKYÜZ KAYBEDEN MANİSA ve ESFANI OLDU

GÜNDEM

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, Manisa Belediyesi Şubat ayı toplantısında 2. kez iptal edilen İmar planıyla ilgili gazetecilere açıklamada bulundu

 Başkan Akyüz, imar planın iptali ile kaybedenin Manisa olduğunu söyleyerek, Manisa’nın kaderinin başka bahara kaldığını vurguladı. Manisa’nın kuzeyinin Gediz’le doğusunun çarpık yapılaşma, güneyinin ise Spil Dağ’ı ile sıkışmış bir bölge olduğunu kaydeden Akyüz, bunun en büyük sıkıntısını inşaat sektörü olarak emlak müşavirliği yapanların çektiğini söyledi. İş göçü ve öğrenci göçü alan Manisa’nın yıllardır zaten büyük bir sıkıntı içerisinde olduğunu ve Manisa’nın ileride daha da göç alarak sıkıntılarının hat safhaya çıkacağına dikkat çeken Başkan Akyüz, “Meslek itibari ile bunun sıkıntılarını yıllardır bizler görmekteyiz. Bu sıkışıklığı yeni yapılacak imar planı ile halledilecekti. Bu imar planı iptal olunca da Manisa eskiye dönüş noktasında sıkıntılar çekecek. Bu sıkışıklıktan dolayı Manisa’da konut fiyatları yükselecek, kiralık evlerin fiyatları da artacak” dedi.

 

İmar planına siyaseti alet ederek imar planını farklı yerlere çektiklerini kaydeden Akyüz, iptal edilen imar planının maliyetinin 2 milyon TL olduğunu söyledi. İnsan on kere düşünür bir kere söyler misali yapılacak olan imar planının yeterince oturulup konuşulması gerektiğine dikkat çeken Akyüz, aksi takdirde halkın cebinden çıkacak olan paraların boşa gideceğini vurguladı. Manisa’da yeni imara açılan yerlerin olması gerektiğini ifade eden Akyüz, “İmar planı eğer yanlış ise bunun oturulup konuşulmasını daha önce defalarca söyledik. Siyasiler bu imar planını başka yerlere çektiler. Dolayısı ile yine kaybeden Manisa, yine kaybeden Manisa esnafı oldu. Bir dahaki imar planı bu kadar kısa sürede olacağını tahmin etmiyorum. Çünkü bu yapılanların bir maliyeti var. Manisa halkının cebinden çıkıyor. Duyumlarıma göre bu imar planı 2 Milyon TL’ye yapılmış. Ortak bir karar alınarak yapılması lazım. En yakın zamanda yapılması lazım. Çünkü Manisa’nın şuan bulunduğu konum büyükşehir olacak Manisa’ya yakışmıyor. Siyasete alay ettiler. Bu planı iktidar partisi büyükşehir olunca biz yapacağız diyor. O zaman daha mı doğru daha mı düzgün yapılacağını zaman gösterir. Ama şuanda Manisa’nın ihtiyacı vardı” dedi.

 

Sanayi çalışanların ve öğrencilerin yüzde 75’i İzmir’e gittiğini ve Manisa’da görev yapan memurlarında İzmir’e gittiğine vurgu yapan Akyüz, İzmir’e giden insanlara yanlış yönetimden ve yanlış politikalardan dolayı barınmaları için yer sağlayamadıklarını kaydetti. “Manisalıysak, Manisa’yı seviyorsak” herkesin bu taşın altına bırakın ellerini, kellelerini bile koyması gerektiğine belirten Başkan Akyüz, şunları söyledi: “Burada gelip ev baktıkları vakit gösterdiğimiz daire fiyatına karşılık bizimle alay ediyorlar. Bugün bu açılımları yaparak, merkezdeki çarpık yapılaşmanın da önüne geçilmesi gerekiyor. Ama bu imar planını yaparak bunu da engellediler. Manisa sevdalıyız diyenlerin lafı ancak lafta kalıyor. Organize sanayi bölgesinde çalışan işçisinden tutunuz Manisa’da görev yapan üst düzey memuruna kadar onların burada yaşaması için yaşanılacak yerler yapmamız gerekir. Manisa için hep beraber mücadele etmemiz lazım.”

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.