Manisa'da Bugün

BAKANLIK ÇALIŞKANLIĞI ÖDÜLLENDİRDİ

GÜNDEM

Türkiye’de en çok denetim yapan ilk 10 il içerisinde yer alan Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bakanlık 135 Bin TL değerinde su kirliliğini ölçen araç hediye etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Manisa’ya 135 Bin TL değerinde araç hediye etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne hediye edilen araç sayesinde Gediz Havzası’nın il sınırları içerisindeki bütün kollarında aynı anda ortak izleme yapılabilecek. Ayrıca atık su oluşturan sanayi tesislerine ani baskınlar yapılacak. Su kirliği ölçen aracın tanıtımını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bahçesinde, İl Müdürü Mustafa Yılmaz ve Şube Müdürü Sami Akça yaptı. Araç hakkında bilgi veren İl Müdürü Mustafa Yılmaz, “Su kirliliği ile yapacağımız mücadele çok büyük bir avantaj yakaladık. Manisa’da maalesef kamu ya da özel sektöre ait tam teşekkülü atık su laboratuarı yoktu. Aldığımız numuneleri İzmir’e götürüyorduk. Bu araç sayesinde anlık ölçümlerimizi kolaylıkla yapacağız. O anda tespit edebileceğimiz için sanayicileri hemen uyarabileceğiz. Normalde anlık numune, 2 saatlik numune ve 24 saatlik üç çeşit numune alma şeklimiz vardı. Biz burada elle aldığımız numuneye müdahale edilmemesi için alacağımız numunenin başında bekliyorduk. Artık arkadaşlarımız numunenin başında saatlerce beklemek yerine aynı işlemi birkaç tesiste birden yapacak. Bu cihazlar pozitif çevre denetleme sayımızı daha yükseltecek” dedi.

 

“Çevre denetiminde ilk 10’ndayız”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2011 yılında yeni bir bakanlık olarak göreve gelmesiyle birlikte özellikle çevre denetimlerine çok büyük önem verdiklerini kaydeden İl Müdürü Mustafa Yılmaz, “Manisa hem sanayi tesisleri bakımından hem de tarım ve havyacılık tesisleri bakımından ilk beş vilayetin içerisinde. İlimizde de Gediz Havzası geçmektedir. Bu sayede Türkiye’nin en güzel sayılı topraklarından biri olan Gediz Havzası’nın kirlenmemesi ve kirliliğinin ortadan kaldırılması için her türlü tedbir ve denetim İl müdürlüğümüze verildi. Çevre denetimi konusunda da yaptığımız denetimlerin sayısı bakımından Türkiye’de ilk 10 ilin içersisindeyiz. Bu araçla birlikte daha özverili bir şekilde çalışarak denetim sayımızı arttıracağız” şeklinde konuştu.

 

“17 kişilik ekiple 75 kişilik çalışıyoruz”

Manisa’da çevre denetleme ekibi olarak 17 kişinin olduğunu ve il sınırları içerisindeki her yere hizmet edebildikleri için kişi başına bir ilçe düştüğünü dile getiren Yılmaz, “Komşumuz olan İzmir’de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 75 kişilik çevre denetim ekibi var. Bizde ise sadece 17 tane çevre denetleme ekibi var. Manisa’da belediyeler yetki devri almadığı için bütün her şeye biz bakmaktayız. Tüm il sınırlarından sorumlu olduğumuz içinde kişi başına bir ilçe düşüyor. Personel sayımız gerçekten yetersiz. Bu konuda bakanlıktan atama bekliyoruz. Arkadaşlarımız gerçekten zor şartlarda özverili ile çalıştıkları için başarılıyız. Hepsine bu çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

 

Aracın özellikleri

Araçta 2 adet tam otomatik numune ölçen cihaz, 1 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet saha ölçüm seti, 1 adet jeneratör, 1 adet buzdolabı ve özel numune alma kapları var. Ayrıca bu araç sayesinde Gediz Havzası’nda elektrik iletkenliği, çözülmüş oksijen, çözülmüş organikler, Ph(asitlik-gazlık) oranı, tuzluluk, sertlik(kireç) ve sıcaklığı ölçülecek.

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.