Manisa'da Bugün

BAKANLIKTAN BELDELERE JEST

GÜNDEM

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, “Tertemiz bir Türkiye için” sloganı ile başlattığı proje kapsamında Manisa’ya gönderdiği 9 çöp arabasının anahtarları AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi tarafından belde belediye başkanlarına teslim edildi.

 

 “Tertemiz bir Türkiye için” sloganı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı çalışma kapsamında Manisa’daki bazı beldelere ve 1 ilçeye tanesi 105 bin TL değerinde olan çöp arabaları gönderildi. Çöp arabalarını beldelerde düzenlenen törenlerle belde belediye başkanlarına teslim eden AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, makam aracını kenara bırakıp AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli’yi de yanına alarak çöp arabası ile belde içlerini korna çalarak dolaştı.

Törene İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz ve çok sayıda partili de katıldı. 8 belde ve 1 ilçeye birer çöp toplama aracı verdiklerini belirten Tanrıverdi, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından temiz bir Türkiye için çöp arabası ihtiyacı olan şehirlere çöp arabaları gönderildi. Türkiye’de 2950 belediye var. Bunlardan 322 tanesine çöp toplama aracı verildi. Girişimlerimiz sonucu Manisamıza da yaklaşık 1 milyon TL tutarında 9 çöp toplama aracı getirttik. Bu araçlar Aşağı Çobanisa, Borlu, Sancaklı Bozköy, Güneşli, Halitpaşa, Süleymanlı, Taytan, Yeşilyurt belde belediyelerimiz ve Ahmetli ilçe belediyemize birer çöp toplama aracı verildi” dedi. “Temizlik imandandır” diyen Tanrıverdi, “Şehrimizin temiz olması insanımızın sağlıklı yaşamını temin etmektir. Bu anlamda belediyelerimiz tüm imkanları ortaya koyuyorlar. Ama araçlarının yetersizliği nedeniyle sağlıklı bir çevre için arzu ettikleri katkıyı veremiyorlardı. Bu taleplerini bize ilettiler bizde bakanlığımızla yaptığımız temaslar sonucu Manisamıza kazandırdık. Bahtiyarız, mutluyuz” dedi. Manisa’nın büyükşehir olduğunu hatırlatan Tanrıverdi, “Manisamız artık büyükşehir. 2014 yılında büyükşehir belediyesi olarak seçimlere gireceğiz. Beldelerimiz mahalleye dönüşmüş olacak. Temizlik işleri bağlı oldukları ilçe belediye başkanlıkları yapacak. Ana arterleri ise büyükşehir yapacak. 2014 yılında Çobanisamız daha da temiz bir hale kavuşacak. Alt ve üst yapılarda daha büyük hizmetlere kavuşacak. Nüfus bakımından İller Bankası’ndan aldıkları payların yetersiz olduğunu biliyoruz. Buna rağmen güzel çalıştılar. Bundan sonrasında da belediyede çalışan arkadaşlarımızın birikimlerinin de değerlendirilmesi ile daha güzel hizmetler vereceğiz. O günü özlemle bekliyoruz” dedi. Manisa’da yapılacak olan yatırımlarla Ege Bölgesi’nin de kalkınacağını belirten Tanrıverdi, “Manisamız Ege’nin incisidir, herkesin kulağına küpe olsun bu. Manisa eğitim, sanayi, tarım, ticaret ve sanayi kentidir. Nüfus bakımından 14. sırada olan bir kenttir Manisa. Bu özellikleri ile Manisa Ege’nin geleceğidir. Sadece kentimizi değil bölgeyi kalkındıracağımız yatırımlara imza atacağız” dedi. Sancaklı Bozköy’ün 24 yıllık çöp arabasının yenilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sancaklı Bozköy Belediye Başkanı Mehmet Batı, “Bizi 1989 model arabadan kurtardığınız ve işimizi kolaylaştırdığınız için Allah sizden razı olsun” diyerek Tanrıverdi’ye teşekkür etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.