Manisa'da Bugün

Binali Yıldırım Manisa'da konuştu "Gerekirse şehid de vereceğiz acı da yaşayacağız"

GÜNDEM

MANİSA (AA) - AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Şehitlerimiz olacak, acı yaşayacağız belki. Bağımsızlığı sürdürmenin, bayrağa sahip çıkmanın, vatan toprak bütünlüğünü muhafaza etmenin, 81 milyonun kardeşliğini ve can güvenliğini sağlamanın bedeli var. Bu bedeli ödeyeceğiz ama ülkemizin bölünmesine, emperyal emellerin istilasına asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Yıldırım, AK Parti Manisa 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son günlerdeki konuşmalarında "yerli ve milli" vurgusu yaptığını söyledi. 

Yerliliğin ve milliliğin "PYD/YPG terör örgütü değil" diyen milletvekili varsa onlara gereken dersi vermekle olacağını belirten Yıldırım, "Millilik ve yerlilik PKK ve FETÖ'cülerle, PKK terör örgütü sevicileriyle kol kola girmekle olmaz. Milli ve yerlilik bu ülkenin birliğine ve beraberliğine 81 milyonun kardeşliğine saygı duymakla olur. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu milli ve yerli lafını çok söylüyorsunuz. Güzel bir şey tabii ki milli ve yerli olmak lazım. O halde buyur gel milli mutabakata gel. Sen de bu saflara katıl. Kurtuluş buradadır." diye konuştu. 

Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na da değinen Yıldırım, Türkiye'nin Suriye'de terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele verdiğini vurguladı. Yıldırım, şöyle devam etti:

"Şehitlerimiz olacak, acı yaşayacağız belki. Bağımsızlığı sürdürmenin, bayrağa sahip çıkmanın, vatan toprak bütünlüğünü muhafaza etmenin, 81 milyonun kardeşliğini ve can güvenliğini sağlamanın bedeli var. Bu bedeli ödeyeceğiz ama ülkemizin bölünmesine, emperyal emellerin istilasına asla müsaade etmeyeceğiz. İstiklal Savaşı'nda nasıl şehitler verdikse, nasıl vatanı kurtardıksa, düşman işgalinden nasıl Türkiye'yi çıkardıksa, 15 Temmuz'da alçak darbecilere nasıl Türkiye'yi dar ettikse şimdi de içeride ve dışarıda PKK, YPG, PYD, DEAŞ, bilumum terör örgütlerine gereken dersi bu millet verecek, bunun için gereken her şey yapılacak.

Meğer bu terör örgütlerinin ne kadar da sevenleri varmış. Aman, bir girdik her taraftan ses geliyor. Ama biz orada sadece terör örgütleriyle mücadele etmiyoruz, terör örgütlerinin arkasına saklanan emperyal güçlere karşı da mücadele ediyoruz. Tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda yaptığımız gibi."

- "Ey ABD ne zaman anlayacaksın"

Zeytin Dalı Harekatı'nın terör örgütlerine karşı yürütülen bir harekat olduğunu, YPG/PYD ve DEAŞ'ı ayrı tutanların artık bu yanlıştan vazgeçmesi gerektiğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Daha evvelsi gün DEAŞ'lılar PYD'lilere yardım etmek için Afrin'e gitti. Ey Amerika Birleşik Devletleri, ne zaman anlayacaksın bir terör örgütüyle iş tutarak, terörü yok edemeyeceğini. Suriye'de 7 yıldır devam eden iç savaş ve bundan faydalanan terör örgütleri nedeniyle bölge insanı büyük zulümler gördü. Gençleri, çocukları zorla kaçırıp ellerine silah verip ön safta ölüme gönderen bu terör örgütü değil mi? Sivilleri canlı kalkan yapan bu örgüt değil mi? Bu örgütlerden en fazla zarar gören ülke Türkiye'dir, bu millettir. Yine şehitlerimiz olacak ama bunların planlarını mutlaka bozacağız. O siperlerini başına yıkacağız, bölge insanlarına yapılan zulmün önüne geçeceğiz."

Türkiye'nin bölgedeki terör nedeniyle 3,5 milyon Suriyeliyi misafir ettiğini anımsatan Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'yla terörü yok ettikten sonra Cerablus, El Bab'da olduğu gibi Suriyelilerin o topraklara geçeceğini, huzur içinde yaşamaya devam edeceğini belirtti. 

Yıldırım, "Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Bizim amacımız topraklarımıza yönelen silahları, terör faaliyetlerini sona erdirmek. Kilis'e, Reyhanlı'ya, Hassa'ya, Kırıkhan'a atılan o roketleri, füzeleri tamamen ortadan kaldırmak. Uluslararası hukuktan doğan hakkımızı kullanarak bu mücadeleyi yapıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin güvenliği için her türlü tedbiri aldık almaya devam ediyoruz." diye konuştu. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.