Manisa'da Bugün

BONZAİ'Yİ BİTİRMEK İÇİN MANİSA'YA GELDİLER

GÜNDEM

Osmaniye’den Manisa’ya atandığı günden beri uyuşturucu ile mücadele konusunda önemli adımlar atan İl Emniyet Müdürü Tayfun Erdal Ceren, Osmaniye’de uyuşturucu operasyonun iki önemli ismini özel olarak Manisa’ya getirdi.

 Osmaniye’den Manisa’ya atandığı günden beri uyuşturucu ile mücadele konusunda önemli adımlar atan İl Emniyet Müdürü Tayfun Erdal Ceren, Osmaniye’de uyuşturucu operasyonun iki önemli ismini özel olarak Manisa’ya getirdi. Ceren, “Osmaniye’den getirdiğimiz arkadaşlarla özel olarak konuşuyoruz çalışıyoruz. Neyi nerde nasıl yapmamız konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz. Manisa’da uyuşturucunun kökünü kazıyacağız” dedi.

Ferdi UZUN

İl Emniyet Müdürü Tayfun Erdal Ceren, Manisa’ya atandığı günden beri motor denetimlerinde büyük başarı sağlarken şimdi de uyuşturucuyu bitirmek için yeni çalışmalara başladı. Osmaniye’den Manisa’ya atanan Tayfun Erdal Ceren, Osmaniye’de uyuşturucu operasyonun iki önemli ismi olan Kaçakçılık ve Asayiş’ten sorumlu Müdür Yardımcısı Ahmet Kurt ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdür vekili Murat Dokumacı’yı özel olarak Manisa’ya getirtti. Ceren, Manisa’da uyuşturucu yuvalarını özellikle bonzai konusunda bu işi yapanların ve yaptıranların kökünü kazıyacaklarını belirtti.

Rekor kıran iki isim

Manisa’ya özel olarak getirdikleri bu iki ismin Osmaniye’de önemli operasyonlar yaptığına dikkat çeken Ceren, “Uyuşturucu konusunda yakalamalar oluyor. Geçtiğimiz günlerde yine 5’ten fazla operasyon yapıldı. Biz kamuoyuna toplu operasyonları veriyoruz ama Manisa’da her gün operasyonlar yapıyoruz. Osmaniye’den özel olarak getirdiğimiz arkadaşlarla özel olarak konuşuyoruz çalışıyoruz. Neyi nerde nasıl yapmamız konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz. Uyuşturucu konusunda Osmaniye’den rekor kıran bu arkadaşlarımızı özellikle buraya getirdim” dedi.

Yakalamalar üst seviyelere çıkacak

Özellikle uyuşturucu konusunda illere giriş çıkışlarda yoğun çalışmaları yapıldığını belirten Ceren, “İlerde daha da iyi olacak. Sistemi oturtmaya çalışıyoruz. Sistemi oturttuğumuzda işler kendiliğinden olacak. Uyuşturucuda yakalamalar en üst seviyelere çıkacak. Bu noktada polisin üzerinde düşen görev ne varsa bizler elimizden gelenin en iyisini yapmak için çabalayacağız. Tabi uyuşturucuya meğilli olan Çocuğun aile eğitimi yine okul dönemindeki hayatı bunlar Milli Eğitim, aile ve Emniyetin ortak çalışmaları ile bir sonuca ulaşacaktır” diye konuştu.

Adli süreç yavaş ilerliyor

Tutuklama konusunda adli sürecin yavaş ilerlediğine dikkat çeken Ceren, “Manisa’da en iyisini yapacağız. Bunun meyvesini Manisalılar ilerde çok daha fazlasıyla yiyecek. Şuanda yakalamalar devam ediyor tabi sonrasında serbest bırakılmalar da oluyor. Serbest kalanlar ise daha sonra yine yakalanacaklar çünkü Yargıtay kararıyla uyuşturucu kararıyla 2 sene sonra yakalananlar cezaevine girecek. Bunların kökünü kazıyacağız. Tabi adli süreç bu noktada ne yazık ki çok yavaş işliyor ve tutuklamalar pek fazla olmuyor. Bu da tutuklamanın üst sınırının artmasından kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

Sahaya yayıldık

Osmaniye’den özel olarak getirilen Kaçakçılık ve Asayiş’ten sorumlu Müdür Yardımcısı Ahmet Kurt ise şunları söyledi: “Şuan da uyuşturucu konusunda alana yayıldık. Saha değerlendirmesi yapıyoruz. Yoğunluk anlamında pek bir durum yok ama. İzmir bağlantılı bonzai giriş çıkışları oluyor. Hem teknik takip hem de diğer konularda çalışmalarımız devam ediyor.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.