Manisa'da Bugün

BU DURAKTA BİLİM VAR

GÜNDEM

MANİSA'da Hasan Türek Anadolu Lisesi'nin öncülüğünde ve TÜBİTAK'ın destekleriyle düzenlenen 'Bilim Otobüsü Kalkıyor, Haydi Merak Durağına' isimli TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği'nde öğrenciler projelerini sergiledi.

Manisa'nın Yunusemre İlçesi'ndeki Hasan Türek Anadolu Lisesi öncülüğünde TÜBİTAK, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Ege Üniversitesi destekleriyle 'Bilim Otobüsü Kalkıyor, Haydi Merak Durağına' isimli TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği düzenlendi. Şehzadeler İlçesi'ndeki Bilim ve Sanat Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen şenliğin açılışına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Hasan Türek Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Örnek, şenliğin öğrencilerde bilime karşı merak duygusunu uyandırmak ve geleceğin bilim adamlarını keşfetmek amacıyla düzenlendiğini ifade ederek, 4 gün süreceğini söyledi. Şenliğin açılışında konuşan AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, törene katılan öğrencilere seslenerek Türkiye'nin gençlerin omuzları üzerinde yükseleceğini ve gelecekte süper güç olması için genç mucitlere ihtiyaç olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Çelek "Bugün burada rahatlıkla bir bilim şenliginin açılışını yapabiliyorsak, şüphesiz ki şehitlerimize borçluyuz. Bu topraklarda bin yıldır bedel ödüyoruz. Güçlenmeye devam ettiğimiz sürece her gün yeni entrikalar hayata geçiriliyor. Türkiye'nin büyümesini istemiyorlar. Asker kıyafetleri giyen FETÖ'cüler vatandaşa ateş açtılar. Eğer o darbe başarıya ulaşsaydı, ne bilim şenliği yapabilirdik, nede geleceğin bilim adamlarını yetiştirebilirdik. Şuanda Suriye'deki gibi yaşardık. Ürettikleri icatları topluma karşı değil, toplumun ve ülkesinin yararına olarak hayata geçirmelidir" diye konuştu. 


SIVI AZOT PATLATILDI



Konuşmaların ardından şenliğe katılan üniversite öğrencilerinin yaptığı gösteride oskijen suyu, sıvı azotu ve asitlerin birbirleriyle karıştırıldığında neler yapılabileceği uygulamalı olarak gösterildi. Gösteride özellikle sıvı azotun bir büyük bidon içerisinde oyun toplarıyla birlikte koyulduktan sonra patlaması bir taraftan heyecanın yaşanmasına sebep olurken, bir taraftan da topların havaya uçuşması küçük çocukları eğlendirdi. Gösterinin ardından Vali Güvençer ve protokol üyeleri şenliğin açılış kurdelesini kesti. Protokol üyeleri ayrıca 4 gün boyunca şenlikte yaptıkları icatları sergileyen öğrencilerin standlarında incelemede bulundu. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.