Manisa'da Bugün

BU KURSA İLGİ FAZLA

GÜNDEM

MANİSA'daki ev hanımları, fazla kilolarından kurtulmak ve obeziteyle mücadele etmek amacıyla Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği step-aerobik kursuna büyük ilgi gösterdi. 200 kadının katıldığı kursta 65 kadın ise sırada bekliyor. 

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'nin kadınlara yönelik düzenlediği step-aerobik kursu, ev hanımlarının ilgi odağı oldu. 10'uncu seansı düzenlenen kursta 200 kadın katıldı, 65 kadın ise sırada bekliyor. Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'nde öğretmen Aslı Roşan tarafından düzenlenen günde 2 saat, haftanın beş günü boyunca verilen kursa katılan kadınlar, spor yapmanın yanı sıra stres atıyor. Aralarında hayatı boyunca ilk defa spor yapan ev hanımları da yer alıyor. 

KURSLAR ARALIKSIZ SÜRECEK



2015 Şubat ayından beri merkezde kurs öğretmenliği yapan Aslı Roşan, bir yandan spor yaparken diğer yandan eğlendiklerini belirtti. Kursu genel olarak ev hanımlarının tercih ettiğini ve sporunun yanında stres atmak adına kursa ilgi gösterdiğine dikkat çeken Aslı Roşan, "Kursumuz günde iki saat haftanın beş günü devam ediyor. 160 saat sürecek. Kursumuz açıldığından beridir yoğun talep olmasından dolayı hiç ara vermedik. 4 aylık kurs süresi ardından kurs biter bitmez bir diğer kurslarımızı hemen açıyoruz. Bu yıl içerisinde 10 kurs açtık. Talep olduğu sürece açmaya devam edeceğiz. Çalışan kadınlar gece kursunu tercih ediyorlar ama özellikle kursu ev hanımları tercih ediyor. Kursiyerler buraya gelince birçok yönden rahatladıklarını daha iyi olduklarını ve stres attıklarını söylüyorlar. Verimli olarak kilo kaybını yaşıyorlar" diye konuştu. 


Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Tire ise kurslara yılsonuna kadar süreceğini belirterek, talebe yetişme adına özellikle gün içerisindeki kurs saatlerini arttıracaklarını söyledi. Tire, "Step-aerobik kursları 120 saatliktir. Şuan 3 kurs halinde devam ediyor. Başvurular yoğunlukta. Kurslara yılsonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.