Manisa'da Bugün

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE GERGİN ANLAR

GÜNDEM

Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı Encümen Seçimleri’nde gerginlik çıktı. MHP’nin listesini eleştiren AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan, “Benim temennim CHP sıraları ve bağımsızların da MHP’ye dahil olması. CHP’nin durumu tamamen hezeyandır. Yazıklar olsun.” ifadelerini kullanırken, salondan tepkiler yükseldi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, “Sizin söylediğinize göre MHP’den AK Parti’ye geçen Tuğrul Türkeş şerefsiz mi oluyor?” dedi.

Encümen seçimleri esnasında Büyükşehir Meclisi’nde gerginlik çıktı. AK Parti encümen adayları için partisinden Hasan Öğüt, Aziz Günal, Osman Kaya, Mesut Gelmez ve Şule Uygur’u önerirken; MHP üyeler için CHP ve Bağımsız gruplarından da isimler önerdi.
Mehmet Güzgülü, MHP’nin encümen adayları listesine partisinden Murat Biber, Feza Yavuzkasap ve Hüseyin Akkurt’u koyarken, CHP’den Zeki Bilgin ve bağımsızlardan Cihan Sarı’yı da ekledi.

“NE İDÜĞÜ BELİRSİZ ÜYELER…"

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Zülfikar Gürcan, “Meclis oyunlarıyla partimizden MHP’ye geçen, ne idüğü belirsiz, hangi bağımsız oylarla seçildiği belli olmayan 2 bağımsız aday var. Manisa’da 260 bin oy alan CHP’nin düştüğü bu durum tamamen hezeyandır.” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Böyle devam edersen lafını keseceğim. Buradaki her ferde saygı duyacaksın. Şu an polemik yaratıyorsunuz. Gruplara saldırıyorsun. Burası siyasetin yeri değil. İstersen dışarıda basın açıklamanı yaparsın” diye konuştu.

Ergün’ün sözlerine yanıt veren Gürcan ise konuşma hakkı olduğunu savunarak, "Konuşmak istiyorum. Ben saldırmıyorum, sadece fikrimi söylüyorum. Benim temennim CHP’li üyeler ve bağımsızlar da MHP sıralarına dahil olsun. Ben MHP’nin içerisindeki vicdan sahiplerine sesleniyorum. Cihan Sarı, Feza Yavuzkasap… Ayıptır. Yazıklar olsun diyorum, başka da bir şey demiyorum.” dedi.

“SANDIĞA SAYGI DUYACAKSINIZ!”

CHP Grup Başkanvekili Zeki Bilgin, AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan’a yanıt vererek, sandığa saygı mesajını iletti. Zülfikar Gürcan’ın kendilerini tahrik ettiğini söyleyen Bilgin, “Zülfikar başkanım tahrik etmeye çalışıyor ama biz o tahriklere gelmeyeceğiz. Partisinin yetkilileri her zaman sandığa sandık duyacaksınız diyorlar. Buradaki sandıktan Cengiz Ergün çıkmış. Biz hizmete ortağız. Sandığa saygı duyuyorlarsa Belediye Başkanı’nın önünü açarlar. Benim aldığım siyasi etik budur.” diye konuştu.

“TUĞRUL TÜRKEŞ DE ŞEREFSİZ Mİ?”

Zülfikar Gürcan’ın ‘ne idüğü belirsizler’ sözlerine yanıt veren MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü ise, “Böyle bir günde Gürcan’ın konuşmalarını yersiz buldum. MHP’nin iktidar olduğu yerlerde AK Parti ile CHP’nin ortak koalisyon yaptığını biz de biliyoruz. Oradakilere alkış mı tutacaksın? Senin dediğine göre, MHP’den AK Parti’ye geçen Tuğrul Türkeş de şerefsiz mi oluyor? Politika böyle değerlendirilmez. Bugün AK Parti sıralarında oturan arkadaşlar özüne döneceklerdir. Çünkü hepsi Ülkü Ocakları'nda yetiştiler. Umarım bir gün doğruyu bulurlar.” şeklinde konuştu.

SEÇİM SONUCU


Encümen üye seçiminde 88 oy kullanıldı. Hasan Öğüt 43, Aziz Günal 43, Osman Kaya 43, Mesut Gelmez 42, Şule Uygur 43, Hüseyin Akkurt 45, Feza Yavuzkasap 45, Cihan Sarı 45, Murat Biber 45 ve Zeki Bilgin 45 oy aldı. 

Encümen üyeleri şöyle;

Hüseyin Akkurt- MHP

Feza Yavuzkasap- MHP

Cihan Sarı- Bağımsız

Zeki Bilgin- CHP

Murat Biber- MHP
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.