Manisa'da Bugün

CBÜ Kariyer Günleri Başladı

GÜNDEM

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi'nde (CBÜ), kentteki lise son sınıf öğrencilerine üniversiteyi tanıtmak için iki gün sürecek altıncı kariyer günlerinin açılışını yapıldı. Eskrim ve boks maçı gösterilerinin yapıldığı açılışta konuşan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, CBÜ'nün genç dinamik yapısı ile saygın üniversitelerle yarışabilecek kapasitede olduğunu söyledi. 

CBÜ ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle kentteki lise son sınıf öğrencilerine üniversiteyi tanıtmak için kariyer günleri düzenlendi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde açılan 26 stantta, öğretim üyeleri tarafından lise son sınıf öğrencilerine bölümler ve üniversite tanıtıldı. Kariyer günlerinin açılış törenine CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ve lise öğrencileri katıldı. 

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Dernekbaş, öğrencilere CBÜ'yü tercih etmelerini tavsiyesinde bulundu.

ÜNİVERSİTELER ARASI REKABET 

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi de öğrencilere üniversiteyi tanıttı. Rektör Çelebi, iki gün boyunca yaklaşık 2 bin öğrencinin kariyer günlerine katılacağını ifade etti. Özel üniversitelerinin açılmasıyla birlikte devlet üniversiteleri arasında da rekabet başladığına vurgu yapan Çelebi, "Artık bu rekabet ortamı içinde üniversiteler kendilerini en iyi şekilde tanıtmanın gayreti içinde olmalılar. Öğrenciler doğru tercihte bulunmak için üniversiteyi tanımak zorunda. Türkiye'de çok köklü üniversiteler var ama biz genç ve dinamik bir üniversiteyiz. Herkesin öncelikle hayali olan üniversiteler elbet var. Köklü bir geçmişleri imkanları mevcut. Ama biz üniversite olarak genç olmamıza, enerjik olmamıza güveniyoruz. Bizim heyecanımız, iddiamız var" diye konuştu. 

GÖSTERİ DÜZENLENDİ

Konuşmaların ardından kariyer günlerinin açılışı kurdele kesimiyle başladı. Öğrenciler stantları gezerek, fakülteler ve bölümler hakkında bilgi aldı. Lise öğrencileri özellikle tıp fakültesi ve mühendislik fakültesi stantlarına büyük ilgi gösterdi. Açılışta CBÜ BESYO bölümü öğrencilerinin eskrim gösterisi ve boks maçı da büyük ilgi gördü.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.