Manisa'da Bugün

CBÜ ÖĞRENCİLERİ ODTÜ'YÜ KINADI

GÜNDEM

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Yusuf Beşiktaş, GÖKTÜRK-2 uydusunun fırlatılması ile Türkiye Cumhuriyeti gurur verici günlerinden birini yaşadığını belirterek “Bu gurur gününü lekelemeye çalışan güçler, öğrencileri açıkça kullanmıştır. Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanına yapılan bu menfur eylemi kınıyoruz. ”dedi.

 Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ), GÖKTÜRK-2 adlı uydunun uzaya gönderildiği sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yapılan eyleme tepkiler devam ediyor. Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğrencileri adına Öğrenci Temsilcisi Yusuf Beşiktaş yazılı bir açıklama ile tepkilerini dile getirdi. Beşiktaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ), Göktürk2 uydusunun fırlatılması nedeniyle düzenlenen törende belirli grup öğrencileri tarafından Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının şahsına ve iktidarına yönelik yaşanması istenmeyen ve şiddet içeren olayların meydana gelmesi biz öğrencileri derinden üzmüştür. Bizler belirli hükümetleri ve şahısları destekleyen öğrenciler değiliz. Türkiye Cumhuriyeti başbakanlık makamının zarar görmemesi nedeniyle böyle bir açıklama yapma gereği hissettik.”

“BU EYLEM HAK ARAMA EYLEMİ DEĞİLDİR”

ODTÜ’de yapılan eylemde amaç hak arayışı veya özgürlük ile ilgili olmadığını dile getiren Beşiktaş, “Göktürk-2 uydusunun fırlatılması ile Türkiye Cumhuriyeti gurur verici günlerinden birini yaşamıştır. Bu gurur gününü lekelemeye çalışan güçler öğrencileri açıkça kullanmıştır. Tabi ki öğrenciler haklarını belirli kaideler çerçevesinde şiddet amacı gütmeden arayabilirler. Molotof kokteyli saldırılar ve taş fırlatmalar hak arama yolu değildir. Bu eylemde yer alan öğrenci topluluğunun illegal örgütler tarafından kışkırtılmalarını ülkemiz adına zararlı birer faaliyet olarak görüyoruz. Öğrencinin amacı elem odaklı değil ilim odaklı bir üniversite aşamasını bitirip bu ülkeye yararlı birer fert olmaktır. Burada en büyük görev öğretim görevlilerine düşmektedir. Öğretim görevlilerinin amacı ise öğrencilerine siyasi propagandalı dersler yerine branşın gerektirdiği ve branşın amacına hizmet eden bir ders vermektir. Eğer öğretim görevlisi öğrencileri kışkırtmaya yönelik fiillerde bulunursa hedeflenen muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak gerçekten güç olacaktır. ODTÜ’de yapılan eylem ODTÜ’yü değil yapanları ve destek olanları bağlar. Biz öğrenciler her zaman fikir ve eleştirilerimizi dile getirmeliyiz ki buna da kimsenin bir itirazı bulunmamaktadır. Fakat fikir ve eylemlerimizi dile getirirken şiddet ve provokasyon içerikli olmamasına dikkat etmeliyiz. Bu noktada güvenlik güçleri şiddet içeren eylemlere görevlerinin dahilinde karşılık verirse onları sonuna kadar haklı kılar.”dedi.

“BİZLER ÜLKENİN GELECEK NESİLLERİYİZ”

Beşiktaş açıklamasını şu sözleriyle tamamladı; “Sonuç olarak öğrenci arkadaşlarımızın öğrenciliğe yakışmayacak bu tür eylemler içinde bulunmaları onları öğrencilikten çıkarıp başka bir amaca yöneltir. Bizler ülkenin gelecek nesilleri olarak Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanına yapılan bu menfur eylemi belirli hak ve özgürlükler çerçevesinde kınıyor ve bir daha aynı olayların tekerrür etmemesini diliyoruz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.