Manisa'da Bugün

CHP BU YIL DA ALTERNATİF TÖREN DÜZENLEDİ

GÜNDEM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Teşkilatı tarafından her bayram kutlamasında olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Bayramında da resmi törenin ardından alternatif kutlama gerçekleştirildi. Partililer Cumhuriyet Meydanında bulunan Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk bıraktı.

Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Manisa Teşkilatı tarafından her bayram kutlamasında olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Bayramında da resmi törenin ardından alternatif kutlama gerçekleştirildi. Partililer Cumhuriyet Meydanında bulunan Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk bıraktı.

Ferdi UZUN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Teşkilatı her yıl olduğu gibi bu yıl da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda alternatif çelenk koyma töreni düzenledi. Törene CHP Manisa milletvekili Özgür Özel CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, Kadın Kolları, İlçe Başkanları katılırken partililerin yeterince ilgi göstermemesi dikkatlerden kaçmadı. Manisalı milletvekilleri arasından resmi törene katılan tek kişi olan CHP Manisa milletvekili Özgür Özel her resmi törene hem de partisinin düzenlediği alternatif törene katılmış oldu.

Engellemelere rağmen kutlayacağız

Tören sonrasında konuşma yapan CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, ““Mustafa Kemal’in “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen inancı ve direnci 30 Ağustos’ta Zafer Bayramı ile birlikte çağdaş cumhuriyetin temellerini atmıştır. Emperyalistlere karşı ülkemizi işgal eden güçlerine karşı Mustafa Kemal ve askerleri dil din ırk ayrımı gözetmeksizin vatanı savunarak şehit düşmüştür. Bundan dolayı milli bayramlarımızı her zaman kutlayacağız. AKP’lilerin bunları engellemesine rağmen bizler CHP olarak bu kutlamalara devam edeceğiz” dedi. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, “İlk zamanlar diğer muhalefet partileri de alternatif kutlama yapardı ancak bunu devam ettiren sadece CHP olmuştur. Manisa2ya yeni atanan vali ile de bu konu hakkında görüşeceğim. Gerekirse bir yönetmelik hazırlar ve bu hep beraberiz kutlar hale geliriz” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.