Manisa'da Bugün

CHP’Lİ ÖZEL’DEN ALBAY MURAT YILDIZ AÇIKLAMASI

GÜNDEM

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa’da darbe girişimi nedeniyle tutuklanan Manisa Merkez Komutanı Albay Murat Yıldız’ın daha önce Ergenekon Davası’nda yargılandığını söyledi. Özel, “Biz Albay Murat Yıldız’ı tanırız. Atatürkçülüğünden hiçbir şüphemiz olmadı. Erzincan’da İlhan Cihaner’e karşı yapılan FETÖ operasyonuna direnerek Ergenekon sanıklarından biri olmuştur.” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ve Manisa Merkez Komutanı Albay Murat Yıldız tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bugün düzenlediği basın toplantısında, FETÖ’cülerin darbe girişimine karıştığı gerekçesiyle tutuklanan Albay Murat Yıldız’ın daha önce Ergenekon davası sanığı olduğunu belirtti.
Özel, “Albay Murat Yıldız’ın Atatürkçülüğünden hiçbir zaman endişemiz olmadı” dedi.

HEM ERGENEKON, HEM DE FETÖ SANIĞI!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı açıklamada, “Tutuklandıktan sonra dün TSK’dan ihraç edilen Albay Murat Yıldız’ı tanırız. Atatürkçülüğünden hiçbir zaman endişemiz olmadı. FETÖ Erzincan'dan İlhan Cihaner'e karşı yaptığı operasyona direnen kişidir. Daha önce FETÖ’ye karşıt olduğu için ordudan ihraç edilmeye çalıştı. Kendisi Erzincan’daki Ergenekon Davası’nda yargılanmıştır. Manipüle edilmiş bir telefon görüşmesi nedeniyle şu anda Buca’da yatıyor. Eğer Erzincan’da o haksızlık olmasaydı Albay Murat Yıldız şu an General’di. O, çocuklarının geleceği için bu güçlere direndi. Şimdi ordudan atılması askeri namusuna lekedir. Biz Murat Yıldız’la ilgili bildiklerimizi yetkili mercilere ulaştıracağız. AK Partili Manisalılardan, Murat Yıldız’ı bilenlerden rica ediyorum. Emniyet Müdürü’nün de açıklamalarını okusunlar. Murat Yıldız’ı nasıl biliyorlarsa öyle anlatsınlar.” diye konuştu.

BAŞSAVCI DOĞRULAMAMIŞTI; ÖZEL, "KENDİSİNE BELGELERİ VEREBİLİRİZ. BÜLENT ARINÇ'LA UĞRAŞTIĞI İÇİN KAÇIRMIŞ OLABİLİR"


Öte yandan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, yaklaşık bir hafta önce düzenlediği basın toplantısında tutuklanan Manisa Merkez Komutanı Albay Murat Yıldız’ın Ergenekon Davası’nda yargılandığı bilgisinin yanlış olduğunu ve böyle bir sürecin hiç yaşanmadığını belirtmişti. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, kendisine yöneltilen bu soru üzerine, “Biz Başsavcımıza Albay Murat Yıldız’ın Ergenekon’da yargılandığına dair belgeleri ulaştırabilir. Kendisi Bülent Arınç’la uğraştığı için burayı kaçırmış olabilir” ifadelerini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.