Manisa'da Bugün

CHP'li vekillerden gediz elektriğe uyarı

GÜNDEM

CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel ve Sakine Öz, borcu yüzünden elektriği kesilen çiftçinin elektriklerinin açılması için Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkililerine Ramazan Bayramı’na kadar süre tanıdı. Vekiller aksi halde eylem yapacaklarını ifade etti.

 Manisa’da borcu yüzünden elektriği kesilen çiftçi ve köylünün sıkıntısını dile getirmek amacıyla CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel ile Sakine Öz partilerinin il binasında basın toplantısı yaptı. Partililerin de yer aldığı basın toplantısında CHP’li vekiller, Ramazan Bayramı’na kadar çiftçinin elektriğinin açılmasını istedi. CHP Manisa Milletvekili Ören, “Köylerde çiftçinin üç kuruş için elektriği şu anda kesik. 70 lira ve 100 lira borcu var diye elektriği kesiliyor. Esasen insanların bunu niye ödemedikleriyle ilgili sıkıntıya bakmak gerekir” dedi.

"GÜNEYDOĞUDAKİ KAÇAK ELEKTİRK BATIYA ÖDETİLİYOR"

Güneydoğu’daki bazı illerde kullanılan kaçak elektriğin faturasının Batıdaki çiftçiye çıkarıldığını söyleyen Hasan Ören, “Manisa’da kayıp kaçak oranı yüzde 8, Hakkari, Şırnak, Van’da bu oran yüzde 75 seviyelerindedir. Siz bir bölgeden alamadığınız parayı getirir de, zorla deli dumrul gibi 'Elektriğini kesiyorum. Sayacını götürüyorum' diyerek insanları zor durumda bırakarak almayı düşünüyorsanız CHP örgütü ve 3 milletvekili ile bu duruma 'dur' diyeceğiz. Bu tepkimiz basın toplantıları ile de kalmayacak. Eğer yaz günü bu elektrik açılmazsa, vatandaşları ve çiftçileri sıkıntıdan kurtarmazlarsa CHP milletvekilleri olarak tepkilerimizi değişik bir şekilde ortaya koyacağız” diye konuştu. CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ise, AKP iktidarının çiftçinini elektrik sorunun çözmekten yana olmadığını vurguladı.

YAPILAN İŞ HUKUKİ DEĞİL


Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin hukuksuz iş yaptığını belirten Özgür Özel ise “Bu elektriği kesenlere sesleniyoruz. Yaptıkları iş hukuki de değildir. Çünkü hem genel hukuk ve hem de ticaret kanunda bir esas vardır. Bir işletmeye haciz bile götürseniz, o işletmenin esas faaliyetini durduracak ekipmanları haciz edemezsiniz. Bugün tarlasını sulamak için kullandığı sulama pompasının elektriğini kesmek onun hayat damarını kesmektir” ifadelerini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.