Manisa'da Bugün

ÇOCUKLAR KANALDAN KURTULACAK

GÜNDEM

MANİSA'nın kırsal mahallelerinde yaşayan ve çoğunluğu yüksek sıcaklık nedeniyle süs havuzlarında ve kanallarda serinleyen çocuklar Şehzadeler Belediyesi otobüsleri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait olimpik yüzme havuzuna taşınarak yüzme eğitimi alacak. 

Manisa'da tüm uyarılara karşın Devlet Su İşleri'nin (DSİ) tehlikeli kanallarını serinlemek amacıyla kullanan çocuklar için Şehzadeler Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. Kenar mahallelerde yaşayan çocuklar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Olimpik Yüzme Havuzu'ndan yada Şehzadeler Belediyesi'ne ait Karağaçlı'daki yüzme havuzundan ücretsiz olarak faydalanacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, amaçlarının çocukları tehlikeli yüzme havuzlarından kurtarmak ve yüzmeyi bilinçli olarak öğretmek olduğunu söyleyerek, "Şehzadeler Belediyesi'ne kayıt yaptıran çocuklarımızı ücretsiz olarak Olimpik Yüzme Havuzu'na taşıyacağız. Haftanın belirli günlerinde bu çocuklarımıza ücretsiz olarak antrenörlerimiz eşliğinde yüzme sporunu bilinçli bir şekilde öğreteceğiz. Amacımız çocuklarımızı tehlikeden uzak tutmak" diye konuştu. 

HEDEF 200 ÇOCUK

AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, özellikle dezavantajlı mahallerin içinden geçen DSİ kanallarında çocukların tehlikeli oyunlar oynadığını dile getirerek, başlattıkları çalışma ile çocukları tehlikeden kurtaracaklarını dile getirdi. Başkan Çelik, "Ayrıca belediyemize ait Karaağaçlı Mahallesi'ndeki yüzme havuzunu da ücretsiz olarak çocuklarımıza tahsis edeceğiz. Önümüzdeki hafta içinde belediyemiz ücretsiz olarak bu çalışmadan faydalanmak isteyen çocuklarımızın kayıtlarını almaya başlayacak. Hedefimiz 200 dezavantajlı çocuğumuzu bu çalışmadan faydalandırmak" diye konuştu. Belediye Başkanı Çelik ailelere de çağrıda bulunarak, "Özellikle kanalların bulunduğu mahallelerimizdeki ailelerimizin mutlaka bu çalışmadan faydalanmalarını ve çocuklarını kayıt yaptırmalarını istiyoruz. Geçtiğimiz yıllardaki gibi kanallarda üzücü olayların yaşanmasını istemiyoruz" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.