Manisa'da Bugün

ÇÖP DEPOLAMA ALANINI PROTESTO ETTİLER

GÜNDEM

Manisa'nın Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan Katı Atık Depolama alanı mahalleli tarafından protesto edildi.

 12 Ağustos'ta yangın çıkan ve 3 günde söndürülebilen Katı Atık Depolama alanı mahalleli tarafından protesto edildi. Çöplüğün önünde toplanan yaklaşık 150 kişi, ellerindeki pankartlarla slogan attı. Mahallelerine yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan çöplüğün bir an önce kaldırılmasını talep eden mahalleli, çöplük nedeniyle çocuklarının sürekli hasta olduğunu iddia etti. Yüzlerine maske takan çocuklar ellerindeki "Artık Manisa’nın Artığı Olmak İstemiyoruz", "Çöpe Hayır", "Sağlımız İle Oynamayın, Oyuna Dahil Olmayalım" gibi pankartlar taşıdı. Mahalle sakinleri adına açıklama yapan Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bakşi, şöyle konuştu: "Son 10 yıldır çıkan yangın ve patlamalarla mahallemiz sakinleri tarafından korkuyla izlenmektedir. Yangınlar ve alandan çıkan metan gazı ile çöplük kokusu ile mahalle sakinleri zehirlenme ile karşı karşıyadır. Bizi yönetenler son 10 yıldır yeni bir katı atık bertaraf tesisi kuramayacak kadar beceriksizlerdir." 
Turgut Özal Mahallesi’nde 50 bin insanın yaşadığını vurgulayan Bakşi, şunları söyledi: "Biz, devletin güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Ama mahalleli kurbanlık koyun değlidir. Gerekirse arabaların önüne yatar, çöp arabalarını bu alana sokmayız. 2007 yılından beri bu alan Milli Park olarak ilan edilmesine karşın hâla çöp dökülüyor. Yani yasa dışı bir suç işleniyor. Belediye bu konuya kısa sürede çözüm üretmek zorunda. Belediye ve Çevre Bakanlığı’nı gerekirse mahkemeye verir burayı yargı yolu ile kapatırız."
Sivil toplum örgütlerine de seslenen Bakşi, çöp sorununun çözülmesi için bir an önce adım atılması gerektiğini söyledi. Bakşi ayrıca, çöplerin toplandığı alanın mahallelerinden kaldırılmadığı sürece eylemlerin süreceğini ve yerel seçimlere kadar çözüm bulunmadığı takdirde mahalle sakinlerinin sandık başına gitmeyeceğini söyledi.
Açıklamanın ardından mahalle sakinleri sloganlar atarak eylemlerini olaysız sona erdirdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.