Manisa'da Bugün

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira oldu”

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Güzel bir müjde vereyim. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak. 5 bin 500 lira olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Güzel bir müjde vereyim. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak. 5 bin 500 lira olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz" dedi.

NTV-Star TV özel yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen canlı yayında, Türkiye ve dünya gündemine dair soruları cevapladı.

Erdoğan, "Bu geceyle birlikte mübarek ramazan ayını idrak etmeye başlıyoruz. Bu gece sahura kalkacağız. ramazanın manevi havasını yaşamaya başlanacak. Depremde ebediyete uğurlanan şehitlere rahmete vesile olsun diyorum. 100 bini aşkın yaralılarımız oldu. Yaralılarımızın şifa bulmasına vesile olsun diyorum" dedi.

Deprem bölgesindeki enkazların kaldırılmasıyla beraber yarın temel atmaya başlanacağını açıklayan Erdoğan, "Biz geçmişte bunun imtihanlarını başarıyla verdik. Depremin ilk anından itibaren durum tespiti yaptık. Kabinemizin tüm üyelerini deprem bölgelerine göndererek her birini bir ilin koordinatörü olarak görevlendirdik. O günden bugüne bakan arkadaşlarım bölgeden ayrılmadan görevlerini yaptılar. Her ilin milletvekilleri bu bölgelerde görev yaptılar. Asker, polis, jandarma madenci aklınıza kim gelirse bölgeye gönderdik. Madencilerden burada kendilerinden çok istifade ettik. Depremin ardından birkaç saatte çalışmaların düzene girmesiyle arama kurtarma ardından enkaz kaldırma çalışmalarını profesyonelce yerine getirmeye başladık" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.