Manisa'da Bugün

DEHŞETİN FOTOĞRAFI!

GÜNDEM

 Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Uluslararası Havalimanı'nda iki patlama yaşandı. Belçika resmi televizyonu saldırılarda 13 kişinin öldüğünü, 35 kişinin ağır yaralandığını duyurdu. Belçika Federal Savcısı, patlamaların "intihar saldırısı" sonucu gerçekleştiğini açıkladı. Havalimanında meydana gelen çifte saldırının ardından bu kez de AB kurumlarına yakın bir metro istasyonunda patlama gerçekleşti. Belçika televizyonu, bu patlamada ise 15 kişinin yaşamını yitirdiğini, 55 kişinin de yaralandığını bildirdi. Brüksel'de tüm toplu ulaşım durduruldu.

Flemenkçe yayın yapan 'Hey Laatste Nieuws' gazetesi, havalimanında başka bombalar da bulunduğunu yazdı.

Havalimanındaki patlamalardan birinin, Amerikan Havayolları kontuarının yanında gerçekleştiği bildirildi. Ancak havayolu şirketi bu haberi yalanladı.

Tanıklar patlamanın yerel saatle 08:00'den kısa bir süre önce yaşandığını aktardı.

Sky News'ün olay yerinden bildiren muhabiri Alex Rossi, "Binanın sallandığını hissettim. Toz ve duman vardı. Patlamanın yaşandığı yere gittim ve şoke olmuş insanlar vardı" dedi.

Belçika medyası uçuşlara kapatılan havalimanının boşaltıldığını aktardı.

ÖNCE SİLAH SESLERİ DUYULDU SONRA...

Belçika haber ajansları, patlamalardan önce silah sesleri duyulduğunu belirtti.

SALDIRININ SEBEBİ BELLİ OLDU

Belçika Federal Savcısı, Brüksel Havalimanı'ndaki patlamanın intihar saldırısı sonucu gerçekleştiğini açıkladı.

Brüksel Havalimanı'ndaki patlamalar, Paris'te 130 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın başşüphelisi Salah Abdeslam'ın yakalanmasından dört gün sonra yaşandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.