Manisa'da Bugün

Dereler bir bir temizleniyor

GÜNDEM

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Akhisar’ın merkez mahallesi olan Hürriyet Mahallesinde bulunan derede başlattığı temizlik çalışmasını tamamlayarak, dere taşkın riskini ve kötü kokuyu engelledi. MASKİ’nin yürüttüğü çalışma, dereden kaynaklı kirlilikten kurtulan çevreye duyarlı vatandaşların da takdirini topladı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelindeki dereleri temizleyerek taşkın tehlikesini ortadan kaldırmaya devam ediyor. MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda Akhisar’ın Hürriyet Mahallesinde bulunan atıksu arıtma tesisi yanında yer alan derede temizlik çalışmasını tamamladı. MASKİ ekipleri, 300 metrelik ıslahsız sulu derede yaptığı temizlik çalışması ile yağışlı havalarda meydana gelen su taşkınlarını engelleyerek, dere civarında arazisi bulunan vatandaşların zarar görmesini engelledi. Derenin temizlenmesiyle kötü koku ve çevre kirliliği sorunu da MASKİ tarafından ortadan kaldırılmış oldu. Yapılan çalışma sayesinde aynı zamanda, dere yatağının geçtiği bölümden atıksuların girişinin sağlandığı kollektör hattının önü de temizlenerek, atıksuların tesise daha randımanlı şekilde ulaşması sağlandı.

“Sorunumuza çok çabuk çare buldular”
MASKİ Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarından dolayı memnun olduğunu dile getiren arazi sahiplerinden Nevin Arslan, “Bizim için çok büyük bir sorundu. Dere kenarında bulunan arazilere yağışlı havalarda dereden dolayı su taşkını oluyordu. Bu sorunumuz için MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na başvuruda bulunduk. Sağ olsunlar Daire Başkanı Sayın Ulvi Kaynak Bey talebimizi vakit kaybetmeden dikkate alarak çözüme kavuşması için çalışmaları başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Cengiz Ergün’e de ayrıca teşekkür ediyorum. Çalışmalarından çok memnunuz. Çevre bizim için çok önemli. Ağaçlar kolay yetişmiyor. Doğayı seven bir kişi olarak bu çalışmadan çok memnun oldum. Ağaçlarımız kurtulduğu için de ayrıca mutluyum. Sorunumuza çok çabuk çare oldukları için teşekkür ederim” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.