Manisa'da Bugün

Ekmek israfı için öğrenciler bilinçlendirilecek

GÜNDEM

MANİSA İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ege İsrafı Önleme Derneği işbirliğiyle, ekmek israfını önlemek için okullarda öğrencileri bilinçlendirme çalışması yapacak.

Toplumdaki ekmek israfının öne geçmek için harekete geçen Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ege İsrafı Önleme Derneğiyle birlikte kent genelindeki okullarda bir dizi çalışma yapacak. Tüm toplumların en önemli ortak değerlerinden birinin ekmek olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Altınsoy, ekmeğin özellikle Türkiye'de çok israf edildiğini belirtti. Ekmek israfının kötü niyetten değil, bilinçsizlikten kaynaklandığını dile getirdi.

ÇALIŞMA HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Ekmek israfının önüne geçmek amacıyla kent genelindeki okullarda bir çalışma başlattıklarını söyleyen Altınsoy, "Manisa'da 260 bin öğrencimiz var. Yaklaşık 30 bin öğrenciyi ise taşıyoruz. Taşımalı öğrencilerimize ise her gün yemek veriyoruz. Bu nedenle farkındalık oluşturmak için önce ekmeğin israfını önlemeyi okullarımızdan başlamamız gerekir. Öncelikle emek israfı konusunda il genelindeki tüm okullarımız arasında slogan yarışması yapacağız. Ekmek israfının önlenmesi konusunda öğrenciler arasında bir anket çalışması olacak. Tüm okullarımızın panolarında ekmek israfıyla ilgili bilgilendirmeler olacak. Ayrıca okul idarecileri kendi bünyelerinde bu konuyla ilgili olarak konferanslar ve eğitim çalışmaları yapacak" dedi. 

Çalışmaya tam destek verdiklerini söyleyen Ege İsrafı Önleme Derneği Başkanı Volkan Ayna, "Bizim amacımız israfı bilen, tutumlu bir gençlik yetiştirmek. Bu şekilde şimdi olmasa bile gelecekte ekmek israfının önlemiş oluruz. Manisa'da başlayan bu çalışmanın tüm illerde bir dalga gibi yayılacağına inanıyorum" dedi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.