Manisa'da Bugün

Ensar vakfı evet diyor

GÜNDEM

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, Memur-Sen'e bağlı sendikalar, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ve Turgutlu İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği'nin oluşturduğu Turgutlu Sivil Dayanışma Platformu (TUSİDAP) referandumda 'evet' oyu vereceklerini açıklayıp, destek istedi.

TUSİDAP tarafından Koza Pazarı'ndaki Ensar Vakfı Turgutlu Şubesi önünde 16 Nisan'daki referandum öncesinde basın açıklaması yapıldı. Platform adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Taşçı, "15 Temmuz'un bekçisi, 16 Nisan'ın evetçisiyiz. Daha iki gün önce Suriye'nin İdlib şehrinde katil Esed'in kimyasal silahlarla katlettiği çocuklarımıza ve zulüm gören kardeşlerimize dikkatleri çekmek için toplanmış bulunmaktayız. Türkiye ve İslam coğrafyası çok kritik, çok zor günlerden geçiyor. Hemen yanı başımızda haritalar değiştiriliyor. Ümmetin son kalesi Türkiye küresel saldırılarla karşı karşıya. 15 Temmuz'da bunu başaramadılar. İnşallah bundan sonra da başaramayacaklar. Koalisyonlardan ve krizlerden kurtulmak, güçlü bir ekonomiye kavuşmak için 16 Nisan'daki referandumda 'evet' diyoruz, Türkiye'nin mazlumun yanında, zalimin karşısında daha güçlü durup adaleti savunması için 'evet' diyoruz, Myanmar, Filistin, Halep, İdlib ve dünyanın neresinde olursa olsun çocukların katledilmemesi için 'evet' diyoruz. İstikrarın olmadığı yönetimlerde, terörle etkin mücadele etmek mümkün değildir. Hainleri temizlemek, FETÖ' ye PKK'ya ve tüm terör örgütlerine ve destekçilerine en güçlü tokadı indirmek için 'evet' diyoruz. Millet için, devlet için, demokrasi için, istikrar için, eşitlik için, mazlum ve mahsun İslam coğrafyası için, insanlık için, al bayrağımızın inmemesi, ezanlarımızın susmaması için kan döküp can veren şehitlerimiz için sonuna kadar 'evet' diyoruz" dedi. 

Referandumda destek de istenen açıklamanın ardından 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanlar ve Suriye'de ölenler için dua edildi. Sonrasında kalabalık dağıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.