Manisa'da Bugün

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ ARINÇ'I ŞOK ETTİ

GÜNDEM

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün sözlerine tepki göstermesi, Bülent Arınç'ı şok etti. Neden mi? İşte bir gün önce Arınç'ın yaptığı açıklama.

 Bugün partilerin grup toplantısı vardı. MHP'den sonra kürsüye çıkan ve Suriye krizi ağırlıklı bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün "Ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz" sözlerini sert bir dille eleştirdi.
Erdoğan, ”Biz evlatlarımızı katleden ve bu mücadele esnasında ölen terörist için ağlamadık, ağlamayız. Bunu da çok açık net söylüyoruz. Bu bizim hem insani hem vicdani görevimizdir. Bunu böyle bilmeye mecburuz” dedi.

Erdoğan'ın bu sözleri sonrası Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç oturduğu yerde adeta dondu kaldı. Zira Arınç dünkü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün sözlerini takdirle karşılıyorum" demişti.

Arınç, Başbakn Erdoğan'ın bugün grup toplantısında söylediği sözleri duyunca dondu kaldı.

Bülent Arınç Dün Ne Demişti?
 
Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in “Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz” sözlerini de değerlendiren Arınç, Bakanlar Kurulu’nda bu konunun gündeme gelmediğini belirtti ve şunları söyledi: “Ben de Sayın Emniyet Müdürü’nün sözlerini okudum. Geçtiğimiz cuma günü Diyarbakır’daydım ve bütün gün Sayın Emniyet Müdürü’yle birlikteydik. Kendisini Siirt Emniyet Müdürlüğü’nden de tanırım. Çok olumlu işler yapmış ve çok başarılı bir görev profili çizmiştir. Konuşmanın içeriğine baktığımız zaman, bunu takdirle karşılıyorum. Şahsi düşüncemi ifade edeyim: Hem kişiliğine hem görev anlayışına hem 91-95 yılları arasında Diyarbakır’da göre yapmış bir insanın yaşadığı acı olayların analizini yaparak bugüne ışık tutmasını doğrusu takdirle karşıladım.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.