Manisa'da Bugün

ERTUĞRUL AYTAÇ SATILIK BASIN AÇIKLAMASINA CEVAP VERDİ

GÜNDEM

ERTUĞRUL AYTAÇ SATILIK BASIN AÇIKLAMASINA CEVAP VERDİ

 Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Revizyon İmar Planı’nın görüşüldüğü Ocak ayı meclis toplantısında bazı gazete ve köşe yazarlarının satın alınmış olduğunu iddia etmesi hakkında açıklama yapan Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç; “Başkan Ergün bu açıklamayı yaparken hedef gösterdiği kitleyi ve bölümünü daha net bir şekilde gösterseydi daha iyi olurdu. Ancak içimizde var olan çürük elmalar kendilerini çok iyi bilir” dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yaklaşık 6 saat süren Ocak ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda yaptığı ‘satılık basın’ suçlamasına Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç’tan yanıt geldi.

Revizyon İmar Planı’nın görüşüldüğü meclis toplantısında; “Gazete köşelerinde şov yaparak, satın alınmış gazeteleri ve köşe yazarları ile manşetleri doldurarak bu işi yapanlar, buradan bunların açıklamasını yapın, şovu bırakın” şeklinde konuşan Cengiz Ergün’in sözlerini değerlendiren Ertuğrul Aytaç, çürük elmalara işaret etti.

DAHA NET GÖSTERMELİYDİ

Cengiz Ergün’ün belediye meclis toplantısında böyle bir cümle kullandığını öğrenince kendisiyle sabahın erken saatlerin acil bir görüşme yaptığını aktaran Cemiyet Başkanı Aytaç; “Ergün görüşmemizde ‘Manisa’daki tüm yerel ve ulusal medyayı kapsayan sözlerinin olmadığını ve ben oradaki sözlerimle kimleri kastettiğimi yapanlar bilir’ dedi. Fakat yine de bu açıklamayı yaparken hedef gösterdiği kitleyi ve bölümünü daha net bir şekilde gösterseydi daha iyi olurdu. Manisa medyası olarak basın yayın ilkelerine uyma konusunda en yüksek seviyedeyiz” dedi.

ÇÜRÜK ELMALAR

Her meslek grubunda olduğu gibi bu meslekte de çürük elmaların bulunduğunu vurgulayan Aytaç; “Çürük elmalar dün olduğu gibi bugün de var, yarın da olacaktır. Onlar kendilerini çok iyi bilir. Bunlar için başkanlık periyodum içinde zaman zaman sıkı bir mücadele gösterip basın yayın ilkeleri içerisinde görevini yapma çabası içinde olanlarla bunun aksini yapanları ayırmak anlamında çok büyük bir çaba sarf ettim. Başarılı olduğumuz devreler ve başarısız olduğumuz devreler oldu. Tabi ki her zümre içerisinde böyle talihsiz olaylarla karşı karşıya kalabiliriz” diye konuştu. Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kendisine ifade ettiği sözleri gayet iyi anladığını söyleyen Aytaç; “Anlamak isteyenler de anlar, anlamak istemeyenler ise bildiği yolda yoluna devam eder” şeklinde konuştu.(Haber Merkezi)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.