Manisa'da Bugün

Eryılmaz’dan çağrı: “Ertelemek yetmez, elektrik, su ve doğalgaz 3 aylığına ücretsiz verilsin”

GÜNDEM

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, korona virüsü kapsamında alınan ekonomik önlemlere yönelik hükümete çağrıda bulundu.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, korona virüsü kapsamında alınan ekonomik önlemlere yönelik hükümete çağrıda bulundu. Açıklanan ekonomi paketinde yoksullara ve işsizlere dönük önlemlerin yetersiz olduğunu söyleyen Eryılmaz, “Şu an sadece borçlar nedeniyle kesinti yapılmıyor. Ertelemek yetmez, her eve elektrik, su ve doğalgaz 3 aylığına ücretsiz verilsin” diye konuştu.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, vaka sayısı 7 bin 402’ye ulaşan, 108 kişinin ise hayatını kaybettiği korona virüsü salgını kapsamında hükümet tarafından alınan ekonomik önlemlere ilişkin açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi”ni olumlu bulduklarını fakat yetersiz olduğunu kaydeden Eryılmaz, hükümete çağrıda bulundu.

Eryılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korona virüsün ekonomideki olumsuz etkilerine karşı açıkladığı destek paketinde, şirketlere yönelik önlemler öne çıktı. Ancak pakette yoksullara dönük önlemler yetersiz, işsizler ise hiç yok. Paket, emeğiyle geçinen dar gelirli, emekli ve orta sınıf için önemli ölçüde yetersiz durumdadır. Devlet tarafından alınan bazı kararlar neticesinde ülkemizde milyonlarca insan işinden ve kazancından uzak kalmıştır. Vatandaşların salgından korunması için alınan bazı kararların ağır mağduriyetlere yol açmaması için bazı önemli ek tedbirler daha alınmalıdır diye düşünüyorum. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçmeli, mahalle ve köylerdeki muhtarlıklar eliyle doğrudan, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşarak mağduriyetlerinin giderilmesi sağlanmalıdır. Yardım önceliği bu vatandaşlarımıza verilmelidir. Açıklanan hane başına yardım günümüz şartlarına uygun olarak 2 bin liraya kadar çıkarılmalıdır.”

Eryılmaz, ayrıca ertelenen elektrik, su ve doğalgaz faturalarını da eleştirdi. Şu an sadece borçlar nedeniyle kesinti yapılmadığını fakat her eve 3 aylığına ücretsiz verilmesi gerektiğine dikkat çeken Eryılmaz, “Gerek hükümet gerekse de yerel belediyeler, elektrik, su ve doğalgaz faturalarına ilişkin bazı önlemler açıkladı. Özellikle elektrik, su ve doğalgaz faturalarının ödenmeyecek olan ücretlerinden dolayı kesilmeyeceğini ve borçların erteleneceğini duyurdular. Yaklaşım güzel ama borçları ertelemek yetmez, her eve elektrik, su ve doğalgaz 3 aylığına ücretsiz verilsin” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.