Manisa'da Bugün

ESNAF ELEKTRİK İSTİYOR

GÜNDEM

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde hizmet veren işadamları ve esnaf, sık sık tekrarlanan elektrik kesintileri nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek sorunun çözümü için Gediz Elektrik A.Ş. yetkilileri ile biraraya geldi. 

Son zamanlarda elektrik kesintilerinin artması üzerine Turgutlulu sanayicilerin ve esnafların isteği üzerine Kaymakamlık tarafından Gediz A.Ş. ile bilgilendirme ve çözüm toplantısı gerçekleştirildi. Kaymakamlık toplantı salonunda Kaymakam Uğur Turan başkanlığında düzenlenen toplantıya MHP'li Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Turgutlu Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Hasan Yaman, Elektrikçiler Odası Başkanı Sabri Toker'in yanı sıra Gediz A.Ş. İzmir ve Manisa Bölge Müdürü Yakup Önder, Gediz A.Ş. Planlama ve Geliştirme Müdürü Zeki Murat, İşletme Müdürü Sefa Pişkinleblebici katıldı. Günde 7-8 kez elektrik kesintisi yaşadıklarını belirten sanayiciler hem teknik ekipmanların zarar gördüğünü hem de iş yetiştirme konusunda sorunlar yaşadıklarını anlattı. Esnaf, sanayi sitesindeki aydınlatmanın da yetersiz kaldığını dile getirdi. 

"ALT YAPI KONUSUNDA ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ"

Elektrik kesintileri konusunda sanayici ve esnafın sıkıntılarına hak verdiğini belirten Başkan Şirin, halkın mağduriyetinin de fazla olduğunu ifade etti. Şirin, "Bizim sorumluluğumuz olmamasına rağmen direkt olarak kesintilerden dolayı eleştiriliyoruz. Bizim bu konuda bir yaptırımımız yok, ancak teknik ve alt yapı olarak belediyemiz destek verir. Turgutlu il ölçekli bir ilçe, sanayisi, esnafı ve yerleşim yeriyle büyük bir kent. Yatırımların bu yönde yapılmasını bekliyoruz" dedi. Gediz A.Ş. İzmir ve Manisa Bölge Müdürü Yakup Önder ise yaptığı açıklamada "Derbent trafosundan beslenen Turgutlu artık Bağyurdu OSB'den çekilen yeni hatla da besleniyor. Bu sorunları daha aza indirdi ve tam anlamıyla faal olduğu zaman enerji konusunda sorunlar olmayacaktı. Yatırımlar konusunda ise devletin ön gördüğü yatırımları gerçekleştirebiliyoruz. 2015 yılında 6 milyon TL yatırım yapıldı, bu yıl da yatırımlar devam edecek" diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.