Manisa'da Bugün

FELSEFECİLER DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE

GÜNDEM

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Manisa Şubesi Buca Kaynaklar Köyü’nden Nif Dağı’na kadar süren bir parkurda doğa yürüyüşü düzenledi. Gün boyunca süren doğa yürüyüşünde, Aktiffelsefeliler moral depoladı.

 Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Alsancak ve Karşıyaka şubelerinin de katılımıyla gerçekleşen doğa yürüyüşü, ısınma hareketlerinden oluşan sabah sporu ile başladı. Ardından Kemalpaşa Nif Dağı’nın eteklerine doğru harekete geçen ekip yol boyunca doğa ile başbaşa kalmanın tadını yaşadı. Öğle yemeğini de doğada piknik yaparak geçiren felsefeciler, yemek sonrası “Doğa ve İnsan ” konulu küçük bir konferans dinledi. Konferansta doğadaki herşeyin birbiri ile bağlı ve uyum halinde çalıştığı vurgulandı. Doğanın içindeki kötü şeyleri temizleyerek canlılığını sürdürdüğünü belirten felsefeciler, “İnsan da iyi ile kötü arasında seçim yaparak hayatını düzenleyebilir” sonucunu çıkardı. Dersin ardından dönüş yoluna koyulan Aktiffelsefeliler doğanın tüm renk ve kokularını cömertçe sergilediği parkurda moral depoladı. Parkur sonunda Manisa Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Başkanı Emel Tokuyan, “İnsanlık doğayı izleyerek bilim ve sanatta ilerleme kaydetmiştir. Bizler de yeniden doğanın bir parçası olduğumuzu hatırlayarak, onun canlılığı, çeşitliliği ve uyumundan ilham almak istiyoruz. Böylece biz de kendi doğamızı tanıyabilir ve canlı olan her şey ile uyum içinde yaşayabiliriz.“ dedi. Tokuyan doğa yürüyüşlerine bundan sonra da devam edeceklerini söyleyerek tüm Manisalıları aralarına davet etti.

 

TANITIM

Yeni Yüksektepe; 1989 yılında kurulmuş; gönüllülerden oluşmuş, toplum yararına faaliyetler düzenleyen, dini, siyasi ve ekonomik bir nitelik taşımayan; bir felsefe ve kültür derneğidir. Kamu yararına düzenlediği faaliyetlerin yanı sıra bilimlerin, sanatların, kültürlerin ve felsefelerin karşılaştırmalı olarak incelenmesi yolu ile insana ve evrene bütüncül bir bakışa sahip olunmasını amaçlar. “Yeni Yüksektepe” kelimesi, evreni ve insanı tanımak isteyen her insanın içindeki potansiyel yüksek değerleri çıkarmaya çalışan filozofu simgeler. Yeni Yüksektepe’nin gönüllü olarak düzenlediği faaliyetler arasında; felsefe seminerleri, konferanslar, saydam gösterileri, müzik ve şiir dinletileri, tarihi ve kültürel geziler, çocuk şenlikleri, sosyal yardım kampanyaları, eğitim seminerleri, tiyatro ve dans çalışmaları, spor etkinlikleri, GEA Arama Kurtarma Ekoloji faaliyetleri, fotoğraf yarışmaları, karikatür festivalleri, atölye çalışmaları yer almaktadır. Yeni Yüksektepe Kültür Derneği’nde düzenlenen tüm faaliyetler, kendini tanımak ve potansiyellerini geliştirmek, gönüllülük ve vatandaşlık prensipleriyle, enerjilerini toplum yararına ücretsiz olarak yapılan bu faaliyetlere aktarmak isteyenlerin katılımına açıktır. Türkiye'nin 12 ilinde 19 şubesi bulunmakta olup genel Merkezi Ankara'dır.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.