Manisa'da Bugün

GECEKONDU VE SOSYAL KONUTLAR MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİNE BAŞLADI

GÜNDEM

Manisa’nın en büyük ve hızla büyüyen ilçesi Yunusemre’de yeni konut ve ticaret alanları oluşturulmak amacıyla kurulan Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü çalışmalarına başladı.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, yaklaşık 2 ay önce kurulan Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Yunusemre Belediyesi Muradiye Ek Hizmet Binasında faaliyette bulunan müdürlükte, Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Birim Müdürü Hakan Yılmazbaş tarafından karşılanan Başkan Çerçi, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, “Müdürlüğümüz çok kısa bir süre önce kurulmasına rağmen çalışmalarına hemen başladı. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla birlikte kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimizi Belediye Başkanımıza sunmak istedik. İlçenin geleceğini tasarlamak adına sorumluluğumuz büyük. Bu yükümlülükle mesai mevhumu gözetmeksizin çalışıyoruz” dedi. Kılıç Kaya’nın konuşmasının ardından Birim Müdür Hakan Yılmazbaş, müdürlüğün yaptığı çalışmaları sunum eşliğinde aktardı.

Müdürlüğün yaptığı çalışma ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilmeye hazırlanılan projeleri dinleyen Belediye Başkanı Çerçi, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Belediyecilikte vizyonun önemine vurgu yapan Başkan Çerçi, burada yaptığı açıklamada, “Belediyecilik günü kurtarma işi değildir. Belediyecilik, şehrin geleceğini tasarlamak ve onun imar ve inşasıdır. İmar ve inşayı baştan yaptığımızda çarpık kentleşmenin de önüne geçeriz. Belediyelerin konut, yeşil, sosyal ve ticaret alanlarını önceden planlaması gerekiyor. Böyle olduğunda buraya göç eden vatandaş da planlanan yerden yararlanacak. Gidip de vatandaştan tarla almak durumunda kalmayacak. Planlı şehirleşme böyle olacaktır. Ama maalesef ülkemizde tersi oluyor. Şehircilikte bu konularda biraz geriyiz. Yapılan çalışmalar oldukça güzel. Bir kısmının hayata geçmesi mümkün. Önümüzde 2.5 yıl var. Hızlı gidersek epey bir mesafe alırız” diye konuştu. Toplantı sonrası Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Başkan Çerçi’ye birimleri gezdirerek burada yapılan tadilat çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.