Manisa'da Bugün

GEZİ OLAYLARINDA MANİSA'DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

GÜNDEM

Gezi direnişinin ardından Manisa, İzmir ve Balıkesir'de evlere yapılan baskınlarda gözaltına alınanlardan 11'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. İzmir'de tutuklananların sayısı 48'e çıktı.

Taksim Gezi Parkı protestolarına verilen destek sırasında kamu ve özel binalarına zarar verip, molotofkokteylli saldırı düzenleyerek halkı kışkırttıkları ileri sürülen kişilere yönelik farklı zamanlarda 4 operasyon düzenlendi. İzmir merkez olmak üzere İstanbul, Balıkesir, Bursa, Batman ve Manisa'da önceden belirlenen çok sayıda adrese operasyonlar düzenlendi.

Tutuklananlar arasında, CBÜ Gıda Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen Cem Ekici’de bulunuyor.

Tutuklananların isimleri şöyle: ESP üyesi Vedat Biçici, SGD üyeleri Atilla Dalkılıç ve Esra Ayyıldız, Halk Cephesi üyeleri Hicri Serviler ve Faruk Erdoğan, BDP üyesi Hüseyin Kaya, DHF üyeleri Emrah Akdağ, Cem Ekici ve Özgür Demirci, Mücadele Birliği üyeleri Canol Bayatbalağ ve Mitat Kavak

Halk Cephesi üyesi Gamze Balcı ve Mücadele Birliği üyesi Lütfiye Burcu Kara da mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Av. İmdat Ateş, direnişçilerin tutuklanmasını gerektirecek herhangi bir delil olmadığını belirterek, gözaltı ve tutuklamaların keyfi olduğunu söyledi.

Toplam Tutuklu Sayısı 48

Son operasyonda gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 15 kişiden 11'i bugün sabaha kadar süren mahkeme sonunda tutuklandı. Daha önce tutuklanan 37 kişi ile birlikte Gezi operasyonlarında tutuklananların sayısı 48'e yükseldi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.