Manisa'da Bugün

GÜVENLİK GÜÇLERİNE MESİR DOPİNGİ

GÜNDEM

ULUSLARARASI Manisa Mesir Macunu Festivali'nde saçılacak şifalı macunlardan 5 bini, Güneydoğu'da terörle mücadele eden polis ve askere gönderildi. 

Şehzadeler Belediyesi, Güneydoğu'da terör örgütüne karşı mücadeleyi sürdüren polis ve jandarmaya mesir macunu gönderdi. Şehzadeler Zabıta Müdürlüğü önünde paketlenen macunların Mardin Nusaybin'e götürüleceği belirtildi.

AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, mesir macunlarının terörle mücadele eden asker ve polise şifa olacağını söyledi. Mesir macununun tarihiden bahseden ve şifa deposu olduğunu söyleyen Başkan Çelik, "Her yıl şifalı macunlar Sultan Camisi'nin kubbe ve minarelerinden saçılır. Bu gelenek 476 yıldır devam etmiştir. 24 Nisan Pazar günü 41 çeşit baharattan yapılmış olan şifalı mesir macununu halkımıza saçacağız. Ama ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bu günlerde Güneydoğu'da kahraman askerlerimiz, polislerimiz destan yazıyor. Vatanın bölünmez bütünlüğü için, ay yıldızlı bayrağımız daha gür dalgalansın diye. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız çirkin terörden zarar görmesin diye büyük mücadeleler veriyorlar ve şehitlerimiz oluyor" dedi. 

Şifalı macunu saçılmasından önce asker ve polislere göndermek istediklerini dile getiren Çelik, "Mesir halka saçılmadan önce Şehzadeler Belediyesi olarak Güneydoğu'da kahramanlık destanı yazan özel hareket polislerimize ve jandarma özel harekatçılara mesir macunumuzdan gönderelim, onlar televizyonlarda görmeden önce bu macundan yesinler istedik. Onlara güç, kuvvet ve şifa olsun" dedi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.