Manisa'da Bugün

HEMŞERİ DERNEKLERİ BİR ARAYA GELDİ

GÜNDEM

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’da bulunan hemşeri derneklerinin başkan ve yöneticileriyle Malta Parkı’nda bir araya geldi. Manisa’da düzenledikleri Hemşeri Dernekleri Festivali’nin ses getiren bir festival olduğunu belirterek emeği geçenleri kutladı.

 Manisa’da Hemşeri Dernekleri Festivali’nde dayanışma örneği sergileyen dernek yöneticilerini yemekte ağırlayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, festivalde emeği geçenlere teşekkür etti. Malta Parkı’nda düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Nursel Ustamehmetoğlu, Funda Solak, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç ile birlikte hemşeri derneklerinin başkan ve yöneticileri katıldı.

 

“Festival ses getirdi”

Belediye Başkanı Cengiz Ergün gecede yaptığı konuşmada yemeğe katılımlarından dolayı hemşeri dernekleri başkan ve yöneticilerine teşekkür etti. Manisa’da düzenledikleri Hemşeri Dernekleri Festivali’nde bir araya geldiklerini hatırlatan Başkan Ergün, “Manisa’da hep birlikte yaşıyorsak, havasını soluyorsak zaten hep birlikte olmalıyız. Bu birlik ve beraberliğimiz ile Manisa’da bir festivale imza attık. Bu festivalde büyük ses getirdi. Gerçekten de yapılan etkinlik yerini buldu. Hepinize katkılarınız için teşekkür ediyorum” dedi. Mart ayı içerisinde yapılacak 473. Uluslar arası Mesir Festivali’nde Manisa’da bulunan hemşeri derneklerinin de yer alabilmesi amacıyla bir girişimde bulunduklarını hatırlatan Başkan Ergün, “Yaptığımız mesir toplantılarında konuyu gündeme getirdik. Sayın valimizde bu konuya sıcak baktılar. Bu çerçevede hemşeri derneklerimiz Yeni Han’ın önünde bulunan boş alanda sergilerini açabilecekler ve her türlü ürünlerini orada sergileyebilecekler. Yine Mesir Festivali Kortej Yürüyüşünde de derneklerimiz isterlerse yöresel kıyafetleriyle yer alabilecekler. Bunlar güzel örnekler. Manisa’da hep birlikte yaşıyorsak, bu güzellikleri paylaşmalıyız” dedi. Manisa’da hemşeri derneklerini bir çatı altında topladıklarını ve bu oluşumun içerisinde kesinlikle siyasetin olmayacağını ifade eden Başkan Ergün, “Siyasetin girdiği noktada ayrımlar olacaktır. Bu birlikteliğin bozulmamasına hepimizin dikkat etmesi gerekir. Sizlerin de bu konuda hassasiyetle duracağınıza inanıyorum” diye konuştu.

 

Manisa Belediyesi’nin icraatlarından bahsetti

Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuşmasında Manisa Belediyesi’nin icraatlarından bahsetti. Bugüne kadar yaptıkları hizmetler, projeler ve yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Öncelikle garaj projemizin devam ettiğini belirtmek istiyorum. Geçtiğimiz aylarda temelini attığımız Oto Terminal Projemizin biliyorsunuz hafriyat ve temel aşamasında kendi ekiplerimiz çalıştı. Burada Manisa Belediyesi’ne önemli kar sağladık. Yine geçtiğimiz ay temelini attığımız KESS Viyadüklü Kavşak çalışmaları devam ediyor. Haziran ayında buranın da açılışını yapmayı planlıyoruz. Yine Güzelyurt mahallesinde 170 dönümlük Kent Park Projemizin Pazartesi günü ihalesi yapılacak ve iki ay içinde inşaatı başlayacak. Bu projeyi de 10 ayda tamamlamayı planlıyoruz. Burası içerisinde gençlerimizin, ailelerimizin her türlü aktivitelerde bulunabileceği bir proje olacak” dedi.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.