Manisa'da Bugün

HIZLI TREN MANİSA'YI BÖLECEK- BÖLMEYECEK TARTIŞMASI

GÜNDEM

Manisa Belediyesi Temmuz ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi.

 Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirilen toplantı Manisa Belediyesi Kültür Sitesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Açılış ve yoklamanın ardından gündem dışı konuşma yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 19 milyon 924 bin TL’lik Kenk Park Proje’sinin ihalesinin yapıldığını ve 15 gün önce ilgili firmaya yer teslimini gerçekleştirildiğini söyledi. Ergün, "Bunun 10 milyon TL’si İller Bankası’ndan kredi olarak sağlandı. Geri kalan kısmını belediye kendi kasasından ödeyecek. 300 gün sonra Manisa çok büyük bir sosyal alana kavuşacak." dedi.
"ŞEHİR İKİYE BÖLÜNECEK"
MHP'li Meclis Üyesi Mehmet Güzgülü de gündem dışı konuşma gerçekleştirmek için söz istedi. Güzgülü, Manisa'nın içinden geçmesi planlanan 'hızlı tren' projesinin şehri ikiye böleceğini savundu. Hızlı trenin geçtiği bölgenin çevresinde büyük duvarlar olduğunu söyleyen Güzgülü, "Eğer şu anki mevcut tren raylarından geçecek ise şehir ikiye bölünür. Ancak hızlı trenin şehir içinden değil de, şehir dışından geçmesini sağlarsak bu sıkıntı ortadan kalkar. Şehir içinde mevcut olan tren yolu hattı da belediye devredilirse, bu hattı elektrikli trenlerle şehir içi yolcu taşımacılığı yapılabilir. Böylece şehir içi trafiği de rahatlamış olur. Bu proje onaylanıp geçmeden acil olarak gereken çalışmaları yapmamız gerekir. Hızlı treninin projesini şehir dışında olacak şekilde yapılması lazım. Proje bize sorulmadan ve görüşlerimiz alınmadan bakanlık nezlinde geçtiği takdirde çok büyük sorunlar yaşanır." şeklinde kaydetti.
Güzgülü'nün ardından konuşan Başkan Ergün, konunun acilen Ulaştırma Bakanlığı ile görüşülmesi gerektiğini belirterek, "AK Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Çelik'in girişimleryle bu ay içinde acilen Ulaştırma Bakanlığı ile bir randevu alınsın ve yaşanan sıkıntıyı bizzat kendilerine iletelim. Ancak bizim duyumlarımıza göre hızı tren için iki seçenek var. Birincisi hızlı tren hattı direk şehir içinden geçmeyecek, Turgutlu İlçesi’nden geçecek. İkincisi ise çevre yolunun yanından yeni bir ray hattı yapılarak geçişi yapılacak. Ama çevre yolunu kenarında kamulaştırma konusunda bir takım sıkıntıların yaşandığı duyumlarını aldık. Bu soruna yine hizmette siyaset olmasın düşüncesiyle hareketle ortak bir çözüm bulmamız gerekir." dedi.
"ŞEHRİN İKİYE BÖLÜNMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"
Konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ömer Çelik ise Güzgülü'nün şehrin ikiye bölüneceği endişesine kapılmaması gerektiğini söyledi. Çelik, "Geçtiğimiz günlerde AK Partili milletvekillerimiz ile yaptığımız toplantıda hızlı trenin şehri ikiye bölmesinin söz konusu olmayacağını açıkladılar. Farklı bir projenin uygulanacağını ve bundan şehrin sıkıntıya girmeyeceğini ifade ettiler. Kimsenin evham yapmasına gerek yok. Şehrin ikiye bölünmesi söz konusu olamaz. Önümüzdeki ramazan ayı içerisinde Manisa Ortak Akıl toplantılarından bir tanesi daha yapılacak. Belediye Başkanımız Cengiz Ergün bu konuyu orada tekrar gündeme getirip, karşılıklı görüşmeler neticesinde kafalardaki sorulara cevap bulabilir." şeklinde konuştu.
Hızlı tren ile ilgili yapılan gündem dışı görüşmelerin ardından gündem maddelerine geçildi. 23 gündem maddesi görüşüldükten sonra oy birliği ile Belediye Meclisinden geçti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.