Manisa'da Bugün

İGM'DEN FESTİVAL KOMİTESİNE TEŞEKKÜR

GÜNDEM

Manisa İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı olağan toplantısında, Mesir Festivali Komitesi üyelerine teşekkür plaketi takdim edildi.

 Mesir Festivali Komitesi üyeleri; Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ve Manisa'yı Mesiri ve Turizmi Tanıtma Derneği Başkanı Ufuk Tanık'ın da katıldığı İl Genel Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı yapıldı. Açılış ve yoklamanın ardından konuşan Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz "Bu yılki Mesir'in bizim için bir başka önemi de bundan sonraki Mesirlerin Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olması. Yani buradaki arkadaşlarımızla birlikte son Mesirimizi yapmış bulunuyoruz.” dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, “Kültür ve turizm adına Manisa’nın gelişmesine ve markalaşma sürecine verdiğiniz destekten dolayı sayın başkanımızın şahsında hepinize teşekkür etmek istiyorum. Mesire verdiğiniz destek sayesinde UNESCO tarafından kültürel miras ilan edilmesi kolaylaştı. Mesir'in değerini biliyoruz. Mesir dünyada bir marka festival. Bundan daha spesifik bir festival yapılmıyor. Büyük katılımlı insan odaklı bir festival yapılıyor.” dedi. Karaköse'nin ardından söz alan Manisa'yı Mesiri ve Turizmi Tanıtma Derneği Başkanı Ufuk Tanık ise "Bir sivil toplum örgütü başkanı olarak burada olmaktan gurur duyuyorum. Burada AK Parti, MHP ve CHP Grubu'ndan çok değerli dostlarımız var. Tabi hal böyle olunca da bir takım şeyler yapılabiliyor. Gün geçtikçe bu şekilde paylaşıldıkça Mesir gibi sosyal aktiviteler değer kazanıyor. 50 yıldan beri Mesir'le ilgili çalışmalar yapan çok değerli bir kurumun başkanlığını yapıyorum. Tabi Manisa büyüyor, Mesir büyüyor ve ihtiyaçlar çoğalıyor. Bu kapsamda İl Genel Meclisi’nin ve Manisa Belediyesi’nin Mesir'i sahiplenmesi ve verdiği desteklerin çoğalması beni derneğim haricinde de çok mutlu ediyor. Bu sene İl Genel Meclisi son görevini yapıyor, ancak buradaki arkadaşlarımızın pek çoğu belediyelerde görev yapacak. Aynı şekilde sahiplenmenizi tarafsız bir şekilde rica ediyorum. Mesir fuarlarda çok büyük bir ilgi çekiyor. Bunun için hepimizin birden hareket etmesi gerekiyor. Bunları sizin en iyi şekilde düşündüğünüze eminim" şeklinde konuştu.


"ÖNEMLİ OLAN GÖNÜL BİRLİKTELİĞİ"
Toplantıda son olarak söz alan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'nın herkesin ortak noktası olduğunu, tanıtımı konusunda da herkesin üzerine düşen görevlerin bulunduğunu ifade ederek, "Bunu yapabilmenin çabası içinde olduk. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Bu sene 473.'sünü kutladığımız festivalin daha güzel geçirilmesi kapsamında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mesir Festivali geçtiğimiz yıllara göre daha coşkulu, katılımın daha fazla olduğu, değişik il ve ilçelerden Manisa'ya gelen misafirlerin, ülke dışından çağırdığımız yaklaşık 300 yakın misafirin gelmesi ile çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu benim şahsi gözlemim. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Manisa milletvekilleri dahil olmak üzere, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımı ile çok daha anlam kaydetti. Kortej yürüyüşündeki olaylar ile ilgili olarak da katılımın çok fazla olmuş olması herkesin aynı sırada, aynı kapsamda aynı hizada yürüyememesi farklı noktalara çekilmek istendi. Bunu ben çok normal karşılıyorum. Önemli olan gönül birlikteliği. Allah daha iyilerini nasip etsin" şeklinde kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, başta Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ve Manisa'yı Mesiri ve Turizmi Tanıtma Derneği Başkanı Ufuk Tanık'a, festival kapsamında yaptıkları çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.