Manisa'da Bugün

İGM’NİN GÜNDEMİ GENÇLER

GÜNDEM

Gençlerin, ülkenin geleceği olduğuna dikkat çeken Manisa İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, vücudu sağlam zihni çürük bir gençlikten iyi bir insan oluşturmanın mümkün olamayacağını söyledi. Solmaz, “Gençlerimizin hem vücudu hem de zihni sağlam olmalıdır.”dedi.

 Manisa İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz’ın başkanlığında devam eden Şubat ayı toplantılarında meclisin gündemindeki konular görüşülmeye devam ediliyor. Gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Kefayettin Öz, önceki gün Manisa’ya gelen Gençlik Hizmetleri Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Manisa’ya yaptığı ziyareti değerlendirdi. Gençlik Hizmetleri Spor Bakanı Suat Kılıç’ın gençliğe ve spora yaptığı katkıları konu alan haberlerin yer aldığı Manisa’da yayınlanan yerel gazeteler ile kürsüye gelen Öz şöyle konuştu; “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda gençlik merkezlerinin organize ettiği, Sarıkamış’ta şehit olan binlerce askerimizin anısına yürüyüş düzenlenmişti. Bu yürüyüşe de yüz binlerce gencimiz katılmıştı. Sayın Bakanımız yanı şekilde bu kez de Çanakkale’ye ve Dumlupınar’a gezi düzenleneceğini ve bu gezilere de yüz binlerce gencimizin katılmasının beklendiğini söyledi. Bunlar gençliğe, Türk milletinin şuurunu aşılayabilmek için yapılan projelerden birkaç tanesidir. Türkiye’de ki 155 tane gençlik merkezinden 4 tanesinin Manisa ve ilçelerinde olacağı için devletimizin, hükümetimizin bu büyük hizmetini mecliste bu işe meraklı olan gençliğimizin geleceğini düşünen bütün dostlarla paylaşmak istedim.”

“Ülkemize ve gençliğimize hizmet ediyoruz”

Öz’ün konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan Başkan Solmaz, son yıllarda gençliğe çok önem verildiğini dile getirdi. Solmaz, “Vücudu sağlam zihni çürük bir gençlikten iyi bir insan oluşturmak mümkün değil. Spor ile donanmış sağlam bir vücut olduğu kadar, aynı şekilde zihinlerde ülkenin geleceğine ilişkin bilgiler ile donatılırsa ancak o zaman yarınları emanet edebileceğimiz mükemmel bir gençlik elde etmiş oluruz. Devletimiz ve hükümetimiz bu konuda çok hassasiyet gösteriyor. Siyaseten birbirimizle farklı şeyler düşünebiliriz. Hepimiz biliyoruz ki bu ülkenin yarınları bu ülkenin gençleridir. Bizlerin de yaptığı gençlerimize hizmettir.”dedi. Teknolojiyi yakından takip eden Başkan Solmaz, konuşmasını Necip Fazıl’ın gençliğe hitabını tablet bilgisayarından okuyarak bitirdi.

“Yeni anayasa tarihi bir fırsattır”

Daha önceki dönemlerde gençliğin milli ve manevi duygularından yoksun bırakılmak için türlü türlü oyunlar oynandığını ifade eden AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı ise; “Daha önceki dönemlerde gençliğimiz milli ve manevi duygularından yoksun bırakılmak için türlü türlü oyunlar oynandı. İmam Hatip Liselerinde dinini irfanını öğrenen gençler yetişmesin diye çıkarılan kanunlarla gençliğin önü kesilmek istendi. Meclis şuanda yeni bir anayasa çalışması yapıyor. İnşallah bütün partiler bu tarihi fırsatı değerlendirirse milli ve manevi duygularımızı, birlik ve beraberliğimizi oluşturacak, hem gençliğimizin hem de ülkemizin geleceğini kurtaran bir anayasa yapılır.”diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.